Hírek Külföld Márkahírek Scania

Rangos elismerésben részesült a Scania

Ismét a világ száz legfenntarthatóbban működő vállalata közé sorolta a Scaniát a kanadai Corporate Knights szervezet.

Scania Ecolution
Scania Ecolution

A Global 100 elnevezésű listát minden évben a davosi Világgazdasági Fórumon hozzák nyilvánosságra és a gazdaság bármely szektorában kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok szerepelnek rajta.

Az aktuális listán a Scania a 38. helyet szerezte meg, amellyel a svéd vállalatok közül az első lett, illetve az autóipari szektorból a BMW után a második legjobb pozíciót érte el.

Ahhoz, hogy egy vállalat a listára felkerülhessen, tizenkét különböző, a fenntarthatóságot jellemző teljesítménymutató mentén vizsgálják meg tevékenységét. Ilyenek például az egységnyi termék előállítása során felhasznált energia a vállalat bevételéhez viszonyítva, a különböző területeken és beosztásokban dolgozó alkalmazottak egymáshoz viszonyított bére, a munkahelyi balesetek miatt kieső idő, a szén-dioxid kibocsátás, valamint az, hogy a vezetőségben milyen arányban dolgoznak nők.

A Scania számára a fenntarthatóság kérdése központi helyen szerepel tevékenysége végzése során. A Scania termékek környezetre gyakorolt hatásának több mint 90%-a használat közben keletkezik; ez az oka annak, hogy a svéd gyártó különböző csomagajánlatokkal, megoldási javaslatokkal – mint például a Scania Ecolution – segít az ügyfelek számára költségeik és szén-dioxid kibocsátásuk csökkentésében, miközben a szolgáltatási csomag igénybe vételével a közúti biztonság is javul. A Scania mindemellett elkötelezetten dolgozik a biztonságos és egészséges munkahelyi környezet megteremtésén, valamint azon, hogy saját gyártóegységei és termékei a lehető legtisztábban üzemeljenek.

A Scania fenntarthatóság terén tett lépéseiről és az Ecolution koncepcióról a központi weboldalon található több információ: www.scania.com/sustainability

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 222 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .