Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Több száz kamion várakozik Zalában a szlovéniai forgalomkorlátozás miatt

Több száz kamion várakozik Zala megyében az M7-es autópálya mellett, ugyanis a parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt – közölte csütörtökön honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szlovéniába tartó kamionok várakoznak a leállósávban az M7-es autópályán Letenyénél 2014. január 30-án. Több száz kamion várakozik Zala megyében az M7-es autópálya mellett, ugyanis a parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt. MTI Fotó: Varga György
Szlovéniába tartó kamionok várakoznak a leállósávban az M7-es autópályán Letenyénél 2014. január 30-án. Több száz kamion várakozik Zala megyében az M7-es autópálya mellett, ugyanis a parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt.
MTI Fotó: Varga György

A szlovén határ felé vezető oldalon Zalakomárnál mintegy ötven, az INA benzinkút parkolójában húsz, a sormási pihenőhelynél szintén húsz kamion várakozik, ezek a parkolóhelyek már megteltek. Az M7-es autópályán a határ irányába kora délután még nagyjából száz kamion várakozik a leállósávon, a járműveket a rendőrség irányítja a kijelölt várakozóhelyekre.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében már Vas megyében és Somogyban is igyekeznek kiterelni a teherjárműveket a főbb utakról. Az autóbusz-közlekedésben és a személygépkocsik forgalmában nincs fennakadás.

A kényszerű várakozások azért alakultak ki, mert a havazás matt Szlovéniában csütörtök délelőtt lezárták a kamionforgalom elől a határátkelőket. Magyarországon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál délelőtt óta nem engedik tovább a teherforgalmat.

A zalai katasztrófavédelem arra is figyelmeztet, hogy dél óta a megye északi felén ismét gyengén havazik, az utak sokfelé hókásásak, sónedvesek. A déli területekre ugyanakkor elsőfokú, citrom riasztást adtak ki a várható kis mennyiségű ónos eső miatt.

Forrás: MTI  (blb \ bzt)
.

(Ezt a cikket 650 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .