Havazás – Nem léphetnek be Szlovéniába a kamionok – három megyében elterelik a forgalmat

A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

Somogy, Zala és Vas megyében is a pihenőhelyekre, illetve kerülőútra terelik a kamionokat a rendőrök, miután a szlovén hatóságok csütörtök délelőttől az útviszonyok miatt megtiltották a 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú teherjárművek belépését az országba.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy a forgalomkorlátozást a szlovén hatóságok 9 óra 50 perctől rendelték el. A tilalom miatt az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál, valamint a 86-os úton Rédicsnél korlátozták a kamionok közlekedését, és felkészültek a várakozásra kijelölt helyek megnyitására.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a Rédics és Tornyiszentmiklós felé tartó 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárműveket az M7-es autópálya mellett kialakított pihenőhelyekre terelik.

A Vas Megyei rendőrök már a 8-as és a 86-os út kereszteződésében nem engedik tovább a rédicsi határátkelőhely felé a kamionforgalmat. A tehergépjárművek a 8-as úton haladva Rábafüzesnél, Ausztria felé hagyhatják el az országot – írták a police.hu-n.

Forrás: MTI  (blb \ bzsó \ bták \ ppd)
.

(Ezt a cikket 482 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?