Havazás – Több kamiont, buszt honvédségi járművek mentettek ki

Szombat reggelig három kamiont és öt autóbuszt szabadítottak ki a hó fogságából a Magyar Honvédség tehergépjárművei a Honvédelmi Minisztérium (HM) összesítése szerint.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a télies időjárás okozta rendkívüli helyzetben az MH lánctalpas harci járműve segít az elakadt polgári jármű mentésében Tatán 2013. március 15-én. MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium
Illusztráció – MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Dankó István, a HM közigazgatási államtitkára – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Operatív Törzs vezetőjének csütörtök délutáni megkeresésére – elrendelte a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer egyes elemeinek készenlétbe helyezését.

Ennek nyomán a Magyar Honvédség négy alakulatánál még csütörtökön rendelték el a téli veszélyhelyzetet felszámoló munkacsoportok felállítását, amelyek Somogy, Zala és Baranya megyében, valamint a keleti országrészben állnak készen a szükséges beavatkozásra.

A Honvédelmi Minisztériumban megkezdte működését a Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (KOT), a székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokságon pedig a Központi Operatív Csoport. Péntek reggel az OKF Operatív Törzse konkrét kirendelésre való igényt is megfogalmazott a HM-nek: e szerint két terepjáró tehergépjármű elindult Pécsre, amelyeket szükség esetén az elakadt kocsik mentésénél lehet bevetni.

A honvédségi gépjárművek már péntek délután megkapták első feladatukat, s azóta is folyamatosan segítik a mentést a katonák.

Forrás: MTI  (bkdi \ gtr)
.

(Ezt a cikket 361 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!