Somogy megyében szombaton 10 órától megindulhat a tehergépjármű-fogalom, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke feloldotta a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművekre korábban elrendelt közlekedési korlátozást – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Autók a behavazott M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2014. január 24-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Sopron-Szolnok-Debrecen vonaltól délre alakulhat ki összefüggő hótakaró, amelynek vastagsága dél, délnyugat felé növekszik majd. Általában 2-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki, de a Balatontól délre és az Alföld déli felén 10-20 centiméteres, Zala, Somogy és Baranya megyében akár 20 centimétert jóval meghaladó hótakaró is lehet péntek éjfélig. MTI Fotó: Varga György
Autók a behavazott M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2014. január 24-én.
MTI Fotó: Varga György

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint Somogy megye úthálózata járható, hó által elzárt település nincs, az utakat nagyrészt megtisztították. A havazás idején balesetet szenvedett járművek műszaki mentését befejezték, és útra dőlt fák sem akadályozzák a forgalmat.

A kamionok szervezett indításában és a várakozóhelyek rendezett elhagyásában a hatóságok segítik a gépjárművezetőket.

Forrás: MTI  (bzsó \ gtr)
.

(Ezt a cikket 357 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?