Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – Udvar felől nem jöhetnek kamionok Magyarországra

Horvátország a havazás miatt az udvari határátkelőhelynél nem engedi be Magyarországra a 7,5 tonna össztömegnél nagyobb súlyú járműveket – tájékoztatott internetes oldalán a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK felvétele H.Szabó Sándor

A közlemény szerint Drávaszabolcsnál engedélyezték ugyan a belépésüket, de Siklóson, kijelölt parkolóban kell várakozniuk. Hozzátették, hogy már nemcsak Baranyában, hanem Somogy teljes területén is érvényben van a 7,5 tonnánál nehezebb járművek közlekedésének tilalma.

Kasza Anett, a baranyai katasztrófavédelem szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a megyében elzárt település nincs, ugyanakkor a 6607-es út Somogyapáti után le van zárva Somogy megye irányába, és három elakadt autóbusz miatt nem lehet közlekedni a 6607-es úton Lad és Patosfa között sem.

Pécsen a helyi járatú autóbuszok kisebb késésekkel, de közlekednek, a távolsági buszoknál átlagosan ötven perc késésre lehet számítani a forgalomkorlátozások miatt. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a havazás a szombat délelőtti órákig folytatódik. Baranyában eddig átlagosan 8 centiméter hó hullott és további 20-25 centméter várható. A szél továbbra is erős marad, csak a szombat reggeli órákban mérséklődik, így hófúvásokra továbbra is számítani kell.

A szóvivő kitért rá, hogy a megyében pénteken huszonegy esemény történt a havazással összefüggésben, ebből tizenkét alkalommal volt szükség a katasztrófavédelem erőire. A hivatásos tűzoltókat elsősorban elakadt autóbuszokhoz, kamionokhoz és személyautókhoz riasztották, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Forrás: MTI  (BAL \ ppd)
.

(Ezt a cikket 370 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .