Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – Somogyban csak az autópályán közlekedhetnek a kamionok, sok a baleset

Somogyban péntek kora délutántól csak az M7-es autópályán közlekedhetnek a kamionok, a megye más útjain a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek forgalmi tilalmát rendelte el a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Kamionok a sűrű hóesésben az M7-es autópályán Nagykanizsánál 2013. március 25-én. A Dél-Dunántúlon reggel intenzív havazás kezdődött. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – Egy korábbi felvételen kamionok haladnak a sűrű hóesésben az M7-es autópályán 2013. március 25-én.
MTI Fotó: Varga György

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint 14 óráig hét esetben riasztották a tűzoltókat a szakadó hóesésben elakadt, árokba csúszott, balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez.

Enying külterületén, a 64-es főúton kamion és személygépkocsi ütközött össze. A személygépjármű utasa megsérült, a mentők kórházba vitték. Gödre és Szentbalázs között is kamion és személygépkocsi ütközött össze, ott senki nem sérült meg. Barcson egy teherautó az árokba csúszott, mentésére a barcsi tűzoltók vonultak ki, Csurgón hat-nyolc autó akadt el a Rákóczi utcában.

Mike és Kadarkút között egy árokba csúszott busz mentése akadályozza a forgalmat. A műszaki mentéshez a nagyatádi tűzoltókat riasztották. Senki nem sérült meg, de a busz a fél útpályát elzárja.
A Kaposfüred és Mernye közötti szakaszon a Deseda tónál elakadt egy autó, a műszaki mentés idejére lezárták a 67-es főutat. A katasztrófavédelem arra kéri a közlekedőket, hogy kerüljék el az érintett szakaszt.
Bőszénfánál, a 67-es úton egy utasokkal teli autóbusz akadt el. Kiszabadításukra a kaposvári hivatásos tűzoltók indultak a helyszínre.

A kaposvári városháza közleménye szerint a somogyi megyeszékhelyen nincs nagyobb fennakadás a kora délutánig leesett mintegy öt centiméteres hó miatt. A síkosságmentesítést reggel 6 órakor kezdték el. A város útjai téli gumival járhatók, a tömegközlekedési utakat már másodszor szórják végig. A Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. összes gépe dolgozik, 40 ember a buszöblöket, gyalogátkelőhelyeket takarítja, és ha szükséges, még növelik a számukat. A helyi tömegközlekedés buszai 8-10 perces késéssel közlekednek.

Barcson áramszünet van, ez 205 fogyasztót érint. A szolgáltató szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán.

Forrás: MTI  (bzsó \ blz)
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .