Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – Baranyában kamionstop lépett életbe, sok a baleset

Baranya teljes területén megtiltották a 7,5 tonna össztömegű kamionok közlekedését, miután a megyében intenzíven havazik, délutánra 5 centiméternyi csapadék hullott – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Havas, hókásás 6-os főút Pécs közelében 2014 január 24-én.
Havas, hókásás 6-os főút Pécs közelében 2014 január 24-én.

Kasza Anett tájékoztatása szerint a megyei védelmi bizottság kora délután rendelte el a teherautók közlekedésének tilalmát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a megyében 20 centiméteresnél is nagyobb hótakaróra, az egyre erősödő szél miatt pedig hófúvásra is kell számítani. Az utak több helyen havasak, latyakosak, csúszósak.

Kasza Anett közölte: az időjárással összefüggésben több baleset történt az elmúlt órákban Baranyában. Véménd mellett egy autó csúszott az árokba, személyi sérülés nem történt. A 66-os számú főúton, Mánfánál több kamion elakadt. A műszaki mentésben a katasztrófavédelem egységei nyújtanak segítséget. A főúton jelenleg teljes útzár van érvényben.

Magyarsarlóson és Vokány külterületén egy-egy menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el. Az utasokat mindkét helyszínről mentesítő járat szállította el. Zobákpuszta és Komló között egy sószóró és egy személyautó ütközött össze. Lad településen egy teherautó akadt el a csúszós úton, közvetlenül mögötte egy menetrend szerint közlekedő járat vesztegel. A helyszínre a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották.

Forrás: MTI  (hkz \ bri \ pdm)
.

(Ezt a cikket 341 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .