Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Havazás – A Magyar Honvédség járművei kamionokat mentettek

Baranya megyében már a Magyar Honvédség tehergépjárművei is mentettek a rendkívüli havazásban elakadt kamionokat – közölte a Magyar Honvédség péntek délután Facebook-oldalán.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a télies időjárás okozta rendkívüli helyzetben az MH lánctalpas harci járműve segít az elakadt polgári járművek mentésében Tatán 2013. március 15-én. MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium
Illusztráció – A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a télies időjárás okozta rendkívüli helyzetben az MH lánctalpas harci járműve segít az elakadt polgári járművek mentésében Tatán 2013. március 15-én.  MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Operatív Törzs vezetőjének csütörtök délutáni megkeresésére – elrendelte Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer egyes elemeinek készenlétbe helyezését. Ennek nyomán Magyar Honvédség négy alakulatánál még csütörtökön rendelték el a téli veszélyhelyzetet felszámoló munkacsoportok felállítását, amelyek Somogy, Zala és Baranya megye területén, valamint a keleti országrészben állnak készen a szükséges beavatkozásra.

A Honvédelmi Minisztériumban megkezdte működését a Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (KOT), a székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokságon pedig a Központi Operatív Csoport. Az OKF Operatív Törzsével pedig a tárca két összekötője tartja a kapcsolatot, hogy az esetleges kirendelési igények minél hamarabb megérkezhessenek a Honvédelmi Minisztériumba.

Péntek reggel az OKF Operatív Törzse konkrét kirendelésre való igényt is megfogalmazott a Honvédelmi Minisztériumnak: e szerint két terepjáró tehergépjármű elindult Pécsre, amelyeket szükség esetén az elakadt gépjárművek mentésénél lehet bevetni – együttműködve a katasztrófavédelem egységeivel.

A honvédségi gépjárművek már péntek délután megkapták első feladatukat. Keresztbe fordult kamionokat mentettek ki Baranya megyében – írta a Magyar Honvédség.

Forrás: MTI  (bkdi \ bpt)
.

(Ezt a cikket 411 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .