Új alkalmazás a Volvo Trucks-tól, mely segít a gépkocsivezetőknek üzemanyagot megtakarítani

Az üzemanyag-költség a szállítmányozó cégek teljes költségének 25-35%-a. A Volvo Trucks új alkalmazásával, a teherautó-vezető közvetlen ösztönzést kap a gazdaságosabb vezetésre és ezáltal számottevően csökken a cégek költsége.

Dynafleet-flotta menedzselő rendszer
Dynafleet-flotta menedzselő rendszer

A sofőröknek szánt új alkalmazás a Dynafleet (a Volvo Trucks flotta menedzsment rendszer) része. Az információ, mely korábban csak a szállítmányozó cégnek flottamanagere számára volt elérhető most már a sofőrök számára is kiolvasható.

volvo-trucks-DF_app_ver2_iphone 001
Az új Dynafleet alkalmazás segít az üzemanyag-hatékony vezetésben

„Az új alkalmazással a sofőrök láthatják, hogy milyen hatékonyan vezetnek, összehasonlíthatják kollégáikéval és tovább fejleszthetik vezetési technikájukat,” mondta Jarkko Aine, Volvo Trucks Transport Solutions Kommunikációs & Kompetencia Menedzsere.

Az alkalmazás egyik alap funkciója – Üzemanyag Hatékonysági Mutató – bekategorizálja a teherautó-vezető teljesítményét 4 területen, mely különféle módon hat a járművek üzemanyag-fogyasztására: előrelátás és fékezés, motor és sebességváltó használat, sebesség adaptáció és állásidő. Az eredmények összehasonlítása után egy átfogó pontszámot kalkulál.

„Az ötlet az, hogy ösztönzést adjon egy jól tervezett és biztonságos vezetési stílushoz. És hogy ezzel alacsony üzemanyag-fogyasztást és alacsony károsanyag kibocsátást érjen el és kisebb kopásnak tegye ki a járművét,” mondta Jarkko Aine.

Mindent egybevetve az üzemanyag teszi ki a fuvarozó cég teljes költségének 25-35% -át.

A vezetési magatartás igen meghatározó: gazdaságos vezetési stílussal a sofőr 7%-kal csökkentheti a fuvarozó cég üzemanyag-költségeit.

2013-ban, a Volvo Trucks egy hasonló alkalmazást vezetett be szállítmányozó cégeknek Dynafleet-tel, kifejezetten a flotta menedzsereknek, nem a teherautó-vezetőknek. Ezt az alkalmazást azóta már 12.000-en töltötték le.

„A flotta menedzserek tapasztalhatták hatalmas előnyét annak, hogy azonnali hozzáférésük van a cég üzemanyag fogyasztási adataihoz, mely által még egy eszközük lett ahhoz, hogy jobb üzemanyag-fogyasztást érjenek el,” mondja Jarkko Aine.

A Dynafleet alkalmazás iPhone-okon és iPad-eken érhető el számos európai piacon.

Az alkalmazás használatához Dynafleet előfizetés szükséges.

Volvo-Trucks-Dynafleet-flotta-menedzselo-rendszer-dashboard
Az egyik fő funkció – az Üzemyanyag Hatékonysági Mutató

Dynafleet

A Dynafleet egy flotta menedzselő rendszer, mely segít a teherautó-vezetőknek és a szállítmányozó cégeknek a leghatékonyabb módon használni a flottájukat. A Dynafleet jelenleg Európában, Brazíliában és Ausztráliában érhető el. Jelenleg a Dynafleet-nek már 46,000 előfizetője van.

Forrás: Volvo Trucks.

(Ezt a cikket 575 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?