A DACHSER új telephelyet létesít Svájcban

A DACHSER logisztikai szolgáltató egy újabb telephely megnyitásával erősíti svájci jelenlétét a berni régióban. Kilencedik svájci kirendeltségként jön létre a 12.200 négyzetméter alapterületű létesítmény Lyssben, mintegy 40 új munkahelyet létesítve a régióban.

Az alapkő letételnél Marcel Meier, a DACHSER Switzerland igazgatótanácsának elnöke, Urs Häner ügyvezető, és Andreas Hegg, Lyss város polgármestere volt jelen. Az új telephely működésének kezdetét 2014 szeptemberére várják.

Az új telephely rövidebb átfutási időket tesz majd lehetővé

2015-től a DACHSER a berni kantonban is jelen lesz a zürichi, a Bázel-vidéki, St. Gallen-i és Waadt-i kantonokban már működő telephelyei mellett. “Az új telephely lehetőséget fog biztosítani számunkra ahhoz, hogy fejlesszük tevékenységeinket a berni régióban, ugyanakkor csökkentsük a Birsfeldenre nehezedő nyomást” – magyarázza Urs Häner, a DACHSER svájci ügyvezetője. Ezenkívül Nyugat-Svájc közelsége egy egész nappal le fogja rövidíteni a futásidőket. Így válik Lyss az egyik kiemelt szolgáltatási csomóponttá az Európán átívelő hálózati rendszerben. “Így a DACHSER már 9 kirendeltséggel képviselteti magát Svájc legfontosabb gazdasági központjaiban” – mondja Urs Häner.

Új munkahelyek teremtése

A Lyss-i telephelyen összesen 40 új munkahely jön létre adminisztrációs, raktározási és szállítmányozási területeken. Lyss városa üdvözli az új telephely létrehozását. “A logisztikai szolgáltatások bővítése jótékony hatással lesz a helyi kereskedelemre és iparra” – fejti ki Andreas Hegg, Lyss polgármestere. “Az új munkahelyek megteremtésével a DACHSER tovább színesíti a Lyss városában végzett tevékenységek körét.”

Az új építkezés a jövőre is tartogat terveket

Az építkezés első fázisában ipari árucikkek számára épül egy 2.260 négyzetméteres raktár, ahol 18 tehergépkocsi egyidejű fel- és lerakodására nyílik lehetőség. A kétszintes épület hasznos alapterülete 680 négyzetméter. Valamint ezen kívül egy 4.000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre egy lehetséges jövőbeli bővítés céljából. Ezt a második építési fázist 2019-re tervezik.

Forrás:  DACHSER
.

(Ezt a cikket 320 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?