Hírek Rendezvények Scania Sport Versenyek

Africa Eco Race – Qualisport: Harc a beállításokkal

Újabb kemény nappal folytatódott a 2014-es Africa Eco Race a Qualisport kamionos alakulata számára: a Kovács-Czeglédi-Ács triót megdolgoztatta a maratoni tereprali-összecsapás harmadik szelektív szakasza, amelyen kategóriájukban ismét a 3. időt érték el.

Az egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a 11 szelektívből álló, 6000 kilométer össztávú futam harmadik napja nehéz lesz Foum Zgid és Assa között, arra azonban kevesen számítottak, hogy a 347 kilométer hosszú menet ennyire megdolgoztatja a mezőnyt. A kősivatag szinte zabálta az abroncsokat, ráadásul a navigáció ezúttal sem bizonyult egyszerűnek.

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő megúszta defekt nélkül a napi szakaszt, kisebb-nagyobb technikai problémáik azonban így is adódtak. A Scania-trió 5 óra 45 perc 35 másodperces idővel teljesítette a távot, ami a kamionos kategória 3. helyére volt elegendő az MAN-es portugál Elisabete Jacinto, valamint a Tatrával versenyző cseh Tomás Tomecek mögött.

„Nem volt könnyű a mai nap sem” – értékelt a kategória-összesítésben Tomecek és Jacinto mögött a 3. pozícióban állomásozó kamionos egység navigátora, Czeglédi Péter. „Az előző két naphoz hasonlóan még mindig voltak kisebb gondjaink a beállításokkal, de sokkal többet rontott a helyzeten az, hogy az itiner egyszerűen borzalmas. A korábbi években soha nem tapasztaltunk ilyet ezen a futamon, most viszont picit olyan, mintha nem lenne lekontrollálva a roadbook. Komoly műszaki problémánk nincs, ráadásul tudjuk, hogy a verseny hosszú és nincs értelme kapkodni már most, hiszen még nagyon az elején vagyunk.”

Az autós kategória magyar egységét, Szalay Balázst és Bunkoczi Lászlót sajnos elérte a defekthullám, így az előző két napon brillírozó Opel-duó az összesítésben visszacsúszott a 7. pozícióba. A napi menetet a nyitányt is megnyerő Jean Antoine Sabatier nyerte buggy-ja volánja mögött, maga mögé utasítva Jean-Louis Schlessert, akinek így is sikerült megőriznie a vezetést a kategória-összesítésben. A motorosoknál Robert Theuretzbacher volt a nap legjobbja egy KTM nyergében, míg a kategóriában a Hondával versenyző francia Michael Pisano állt az élre.

Az Africa Eco Race negyedik napján továbbra is Marokkóban folytatódik a viadal, a versenyzők Assából As Sakn felé veszik az irányt: a szelektív szakasz hossza összesen 390 kilométer lesz.

Forrás: QualiSport
.

(Ezt a cikket 283 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .