QualiSport: Előbb a Hősök tere, aztán a Szahara!

Útnak indult a 2014-es Africa Eco Race-re a Qualisport kamionos együttese: a futamon ötödször startoló kalocsai alakulat az összecsapásra első ízben benevező Opel Dakar Teammel együtt a Hősök terén búcsúzott a hazai tereprali-rajongóktól, ráadásul az eseményen felbukkant egy meglepetésvendég is.

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő fél éven át tartó intenzív felkészülés után vág neki a közel 6000 kilométer össztávú, Marokkó és Mauritánia átszelése után január 11-én, Szenegálban, a Rózsaszín-tó partján befejeződő versenynek. A maratoni menet első állomása a dél-franciaországi Saint-Cyprien, ahol december 29-én tartják az adminisztratív- és technikai ellenőrzéseket

DSC_0234_web„Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen sokan kijöttek a Hősök terére” – mondta Kovács Miklós, az Africa
Eco Race kamionos kategóriájának 2010. évi győztese, akinek Scania Qualisport V8 típusjelű kamionja jelentősebb átépítésen esett át az utóbbi hónapokban. „Izgatottak vagyunk a verseny kezdete miatt. Már nagyon várjuk, hogy túl legyünk a különféle ellenőrzéseken és Szilveszter napján végre elrajtoljunk az első szelektív szakaszon. Természetesen azon leszünk, hogy minél jobb eredménnyel háláljuk meg azt a sok biztatást, amit az utóbbi hetekben kaptunk a technikai sportok rajongóitól.”

qualisport_hosok_tere02Egy meglepetésvendég is érkezett az Afrikába tartó magyar különítményhez, ugyanis megjelent az eseményen Sebestyén Sándor is. A pilóta – aki Bognár József navigátorral és a T2-es Toyota Land Cruiser versenyszemélyzetének harmadik tagjával, Ungvári Miklóssal a harmadik Dakar-ralijára készül – Túrkevéről száguldott fel a fővárosba, hogy biztató szavakkal és egy üveg jófajta pezsgővel bátorítsa a Szaharába készülő barátokat.

„Az idei Silk Way Rally-n együtt versenyeztünk, azóta nagyon jó barátságban vagyunk a srácokkal” – mondta Sebestyén Sándor. „Mindenképpen itt akartam lenni, hogy sok szerencsét kívánjak nekik. Ezúttal ők a Szaharában csatáznak majd a dűnékkel, mi pedig ismét az Atacamában, de ugyanaz a cél vezérel bennünket: minél jobb eredménnyel öregbíteni hazánk hírnevét!”

Az Africa Eco Race menetrendjében 11 szelektív szakasz szerepel. Az eseményekről az Eurosport, az Eurosport 2, a Motors TV, az MTVA, valamint az RTL Klub is beszámol majd.

Forrás: QualiSport
.

(Ezt a cikket 367 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?