A MAN Euro 6-os tesztflotta többhetes „éles” tesztelése után a holland DHL Logisztikai Konszern 107 nyergesvontatót rendelt a gyártótól.

A képen balról jobbra: Ronald Leunisse, alelnök Day Definite Network DHL Express Netherlands, Ab Hendriksen, flottaértékesítési menedzser MAN NL, Klaas Mulder, kereskedelmi igazgató MAN NL, Wouter van Benten, ügyvezető igazgató DHL Express NL.

A DHL Express nemzetközi szinten rövid határidős futár- valamint expressz küldeményeket bonyolít le, melyhez világszerte egy kereken 31.500 járműből álló flottát tart fenn. Az első vontató már a DHL központjában, az amszterdami légi kikötő közelében található Schiphol városában átadásra is került. A teljes flottát december közepéig veszi át a szállítmányozó vállalat.

A nyergesvontatók az éjszakai szállítások lebonyolításában fognak részt venni a DHL Express holland és belga elosztó hálózatának központjai között. Napközben pedig a nagy ügyfelekhez való ki- és elszállításban fogják a járműveket használni.

Az új járművekkel a teljes üzemi költséget is csökkenteni szándékozzák. A gyakorlati teszt jelentős eredménye és ugyanakkor a márka mellett szóló döntés alapja volt a 400 lóerős TGS általános használat mellett mutatott stabilan alacsony üzemanyag fogyasztása.

Az új MAN TGS 18.400 nyerges vontatókat egy sor hatékonyságfokozó technikával szerelték fel.

A tehergépjárművek például 83 km/h sebességre vannak korlátozva, aero-pakettel, tetőspoilerrel és oldalburkolással látták el.

A munkavédelmi és ergonómiai elvárások meghatározása érdekében üzemorvosokat és sofőröket is megkérdeztek.

Az optimális ergonómiáról és utazási kényelemről deréktámasszal felszerelt ülés mellett klímaberendezés valamint egy Bluetooth kihangosítóval szerelt gyári navigációs rendszer gondoskodik.

Az automatizált MAN Tipmatic váltó a közlekedésre teljes koncentrációt biztosít a sofőrnek. Az alacsony beszállás is értékelésre került a választáskor.

A távolsági közlekedésre használt teljes flottát a MAN TeleMatics® rendszerével látták el.

A rendszer pontos betekintést ad a flotta fogyasztásáról és a legkedvezőbb vezetési módról. A járműveket 5 éves karbantartási szerződéssel kerültek értékesítésre, pontosabban a „Comfort Super“, a jelenleg legátfogóbb MAN – tehergépjármű szerviz csomaggal:karbantartás és szerviz, előírt járművizsgák és kopási javítások egy átalánydíjban összefogva. „Minden intézkedés csökkenti a járművek teljes üzemi költségeit (TCO)“ – szól a DHL gyakorlati teszt eredménye. A gyakorlati tesztet valamint az eladást a müncheni MAN Key Account Management és a MAN Truck& Bus Hollandia tartotta kézben.

Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 536 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?