Gazdaság Hírek Közút Útdíj

HU-GO – Útdíj: Utólagos fizetési konstrukció

A HU-GO rendszerben hamarosan megnyíló új lehetőség, az utólagos fizetési mód egyszerűsíti a vállalkozások életét. A stabil üzleti vállalkozások adott esetben pluszköltség nélkül, akár havi elszámolással, az úthasználatot követően tudják kiegyenlíteni számlájukat. Az utólagos fizetési konstrukció Általános Szerződési Feltételei december 21-től tekinthetők majd meg itt, a hu-go.hu honlapon.

hugo-logoA fuvarozónak először egy kérelmet kell benyújtania, valamint nyilatkoznia kell arról, hogy a cég ellen nem indítottak csődeljárást, felszámolást, végelszámolási eljárást, nincs lejárt tartozása, és a megfelelő hatósági engedélyekkel rendelkezik. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az ÁSZF hatályba lépését követően, január 6-tól fogadja be a kérelmeket a szükséges dokumentációval.

Az útdíjak beszedésére alapított állami cégnek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek, a felelős banki hitelezési gyakorlathoz hasonló gondossággal kell eljárnia a központi költségvetés bevételét képező útdíjak kezelésében. A 30 napos elbírálási és kiértesítési időszak alatt a NÚSZ megvizsgálja a benyújtott iratokat, valamint kiértékeli az igénylő vállalkozást. A NÚSZ az elbírálás során a nemzetközileg is ismert Altman-modellt alkalmazza, a helyi piac sajátosságaival.

A hitelképes fuvarozókat stabilitásuk és fizetőképességük alapján három csoportba sorolják. Az alacsony kockázatú ügyfélnek nem kell biztosítékot nyújtania, a közepes kockázatú ügyfélnek és a magas kockázatú ügyfélnek bankgaranciát vagy készpénzóvadékot kell biztosítania az előre megállapított elszámolási időszak figyelembe vételével. A fuvarozók kiértesítését követően lehet megkötni a szerződéseket, ennek megfelelően február elejétől már lehetőség lesz utólagos fizetési móddal heti, kétheti, vagy akár havi elszámolással az úthasználatot követően kiegyenlíteni az úthasználati díjat.

A most kidolgozott utólagos fizetési módot az ügyfelek, partnerek visszajelzései alapján tovább fogja fejleszteni a NÚSZ. Már mindenki meggyőződhetett róla, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a HU-GO rendszer júliusi bevezetése óta mindenkor rugalmasan, a megfontolt észrevételeket figyelembe véve finomhangolta az útdíjfizetési rendszert, és ez így lesz a jövőben is.

Az e-útdíj és az utólagos díjfizetés részleteiről tájékozódni lehet az ország 20 pontján megtalálható ügyfélszolgálati irodákban, valamint az éjjel-nappal hívható 06 40 40 50 60-as telefonszámon.

Forrás: HU-GO
.

(Ezt a cikket 403 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .