A 2000. DAF CF járművet szerelik össze Tajvanon

A 2000. helyileg összeszerelt DAF CF85 teherautó gördült le a gyártósorról a FASC — Formosa Automobile Sales Corporation — tajvani gyárából. A DAF Tajvanban 2006. óta aktív, és az európai márkák között piacvezető szerepet tölt be.

A gyorsan növekvő tajvani tehergépkocsi-piacon egyre nagyobb az érdeklődés a nyugat-európai tehergépkocsik iránt is. A 2014-re vonatkozó előrejelzések szerint Tajvanon több mint 2 500 teherautót fognak regisztrálni a nagy teljesítményigényű szegmensben (50 tonna felett) a 2010-es 800 járműhöz képest. A Formosa Automobile Sales Corporation vállalat feladata a DAF teherautók tajvani forgalmazása és értékesítése, valamint a helyi összeszerelés. „Mivel 2013-ban több mint 700 járművet szállítottunk le, és 31,8%-os részesedést értünk el a nagy teljesítményigényű szegmensben, a DAF a vezető európai teherautó-márka Tajvanon” – nyilatkozta Seiko Chen, a FASC elnöke.

A DAF a tajvani piacra két- és háromtengelyes CF85 vontatókat és merev felépítésű járműveket szállít. „A CF üzemanyag-fogyasztása alacsony, ugyanakkor rendkívül megbízható, és kivételes kényelmet biztosít a járművezetőnek. Tajvanon a CF sorozatú járműveket elsősorban tartály- és konténerszállításra, valamint az építőipari szektorban használják” – folytatta Seiko Chen. „A hosszú távú, nagy teljesítményigényű szállítási alkalmazásokhoz jelenleg a DAF XF105 helyi összeszerelésének lehetőségeit is vizsgáljuk”.

LF áruszállító tehergépkocsi

2013. óta a CF-en kívül a FASC a népszerű LF áruszállító tehergépkocsi két változatát is összeszereli: a 12 tonnás LF45-öt és a 17 tonnás LF55-öt. „Összesen kb. 200 ilyen tehergépkocsit regisztrálunk ebben az évben” – mondta el Seiko Chen. „Mivel minimális a fordulóköre, kiváló a manőverezhetősége, és alacsony az önsúlya, az LF tökéletes a tajvani, városi áruszállítási és regionális szállítási alkalmazásokhoz”.

SKD

A FASC hetente átlagosan 15 CF teherautót szerel össze „SKD” (semi-knocked-down, részben összeszerelt) csomagokból, amelyeket a DAF Trucks hollandiai, eindhoveni és egyesült királyságbeli, leylandi gyárából szállítanak Tajpejbe. A FASC összeszerelést végző alkalmazottait a DAF képzi ki, ami garantálja, hogy a Tajvanban összeszerelt teherautók ugyanolyan kiváló minőségűek, mint az Eindhovenben vagy Leylandben gyártott járművek.

„A 2 000. tajvani CF teherautó összeszerelése új mérföldkő a FASC vállalattal folytatott együttműködésünkben, és nagyon büszkék vagyunk erre az partnerségre” – mondta el Michiel Kuijs, a DAF Trucks N.V. értékesítési részlegének ügyvezető igazgatója. „A FASC olyan piacvezető és professzionális partner, amely elkötelezett amellett, hogy javítsa a DAF helyzetét Tajvanon, továbbá 22 márkakereskedőből és márkaszervizből álló hálózattal működik együtt”.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 252 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?