Új gyermekmentő autót adtak át Miskolcon az Országos Mentőszolgálatnak

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány speciális gyermekmentő autóival és magasan képzett csapataival évente közel 3000 esetet lát el. Az életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel.

Az alapítvány egy különleges, gyermekek ellátására kiképzett rohamkocsi átadásával segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját. A Profile Vehicles kistarcsai mentőgyárában készült, jelenlegi felszerelésével mintegy 25 millió forint értékű mentőjármű a napokban állt szolgálatba a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat adományaként a Volkswagen Haszonjárművek márka támogatásával.

A Volkswagen Amarok mentőkocsit az Észak-Magyarországi Régió Miskolcról vonuló egysége használja. A mentőautó alapját adó 163 LE-s Volkswagen Amarok Trendline 4Motion hajtással, felezővel, sebességtartóval, kétzónás automatikus klímával, fedélzeti számítógéppel, ülésfűtéssel, négy légzsákkal gazdagon felszerelt jármű, és felépítménye igen különleges: megkülönböztető LED-es fények, 2×100 wattos hangszórók, a felszerelések tárolására szolgáló fűthető és hűthető platódoboz, terelőfény, kárhelylámpák, motorblokk- és utastéri állófűtés is tartoznak hozzá. A különleges külső megjelenés része az új kabala figura, Mentő Márton, az odaadó és bátor oroszlán.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 357 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?