Kategóriák

Kategóriák

Felszerelés Hírek Hólánc Sofőrök Vezetéstechnika

Hólánc felszerelési útmutató videó – „ahogy én szoktam…”

A YouTube videómegosztót böngészve egy gyöngyszemre akadtam, ugyanis még nem láttam olyan magyar kisfilmet, amelyben kamion hólánc felszerelésének bemutatása látható.

A videón látható módszernél egy felszerelést segítő kampós sodronnyal lehet könnyíteni a műveletet, de amennyiben ez a segédeszköz nem áll rendelkezésünkre akkor mindenképpen ez az eljárás a legegyszerűbb. Persze száraz körülmények között ez sokkal egyszerűbbnek és szebbnek látszik, mint amikor élesben a hóval és jéggel borított kerekekre kell felszerelni a hidegben – és nem egyszer éjszaka a sötétben – de azoknak a kezdőknek, akik még nem szereltek láncot, mindenképpen hasznos segítség a videó megtekintése.

A látottak alapján még a telephelyen, hasonló körülmények között érdemes begyakorolni a műveletet, hogy élesben már rutinosabban menjen!

A videót mantgs18320 nevű YouTube felhasználó töltötte fel, aki a videó leírásában a következő hasznos tanácsot írta:

Tipp: első felszereléskor érdemes a videón látottak szerint a kerék mögé feküdni, mikor a belső összekötő horgot beakasztjuk, hogy lássuk mit csinálunk. Ha már gyakorlottak vagyunk a szerelésben a kerék mellett guggolva is be tudjuk akasztani, nem kell a hóba, latyakba belefeküdni 🙂 Ezen a videón látható is hogyan:

A hasznos és profi videók elkészítéséhez ezúton is gratulálunk!

hungarokamion.hu

.

(Ezt a cikket 2434 alkalommal tekintették meg.)