A Scania bemutatja dízelgenerátorainak teljes választékát, amelyek már a magyar piacon is elérhetők. A dízelgenerátorok teljesítménye 250-től egészen 665 kVA-ig terjed, üzemanyag-hatékony, opcionálisan EGR rendszerrel működő motorral rendelkeznek.

Scania dízelgenerátorok munka közben
Scania dízelgenerátorok munka közben

A Scania régóta szállít dízelmotorokat áramfejlesztők részére, most ezt a termékvonalát egészíti ki a komplett dízelgenerátorokkal. A már bevált technológiára alapozva a generátorok számtalan teljesítményszinttel rendelhetők és a Scania olyan kiegészítő berendezései társulnak hozzá, mint a hűtő, ventilátor és levegőszűrő.

„Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a felhasználók a Scania világszintű hálózatának teljes körű támogatására számíthatnak oktatás, szervizszolgáltatások és alkatrészellátás terén.” – mondta Mats Pauloff, a Scania Motorrészlegének technikai vezetője. „A generátorokban található motorok a Scania legújabb termékválasztékának tagjai, amelyek lenyűgöző üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek.”

Az új generátorok jelölése SG280-tól SG600-ig terjed, ahol a számok kVA-ban (kilovolt-amper) mutatják meg a névleges teljesítményt. Három különböző motor lökettérfogat választható: 9, 13 és 16 literes. A 16 literes motor V8-as elrendezést takar, míg a 9 és 13 literesek öt- vagy hathengeres soros kivitelűek. A termékválaszték hamarosan kiegészül a 770 kVA teljesítményű Scania XPI közös nyomócsöves befecskendezővel rendelkező V8 motorral.

A lehetséges felhasználási területek lehetnek olyan távoli helyek, ahol nincs kiépített elektromos hálózat, illetve nem megfelelő áramellátású helyek, ahol a csúcsterhelések esetén szünetmentes energiaellátásra van szükség.

Nyitott és zárt konténeres dízelgenerátorok

Több kisebb generátor nagyobb rugalmasságot biztosít
Három különböző irányító rendszerből választhatnak az üzemeltetők. A legegyszerűbb változat az önálló alkalmazás, míg a legösszetettebb, amikor több generátort összeszinkronizálnak. Ez utóbbi jól illeszkedik a Scania azon törekvéséhez, hogy minél nagyobb teljesítményszint álljon rendelkezésre.

„Úgy gondoljuk, hogy jobb és rugalmasabb megoldást biztosít, ha több kisebb generátort kombinálunk a szükséges áramigény megteremtéséhez, mintha egy nagyot alkalmaznánk.” – mondta Pauloff.

Az egységek kikapcsolhatók, amikor kisebb az energiaigény és visszakapcsolhatók, ha ismét megnövekszik az. Ez lehetővé teszi, hogy a motorok az optimális terheléssel és fordulatszámon működjenek, ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Karbantartás esetén a tartalékkapacitást lehet kihasználni.

A Scania dízelgenerátorai nyitott vagy zárt konténeres változatban rendelhetők.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 290 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?