Traktorokkal és autóbuszokkal torlaszolta el szerdán az osztrák-olasz határt az olasz élelmiszerek védelmében tüntető Coldiretti agrárszövetség több ezer tagja.

Illusztráció – Forrás: Wikipédia

A tüntetés a Brenner-hágónál levő határátkelőnél zajlik szerda reggel óta: a rikító sárga színű sapkát és sárga kabátot viselő tiltakozók elfoglalták az autósztrádát.

Az Ausztriából jövő kamionokat megállítják és kikérdezik a vezetőket, mit és honnan szállítanak. Van olyan szállítmány, melyet nem engednek át. Az autósoknak Made in Italy feliratú olasz élelmiszereket osztanak.

A fagyos idő ellenére a Coldiretti tagjai egész nap folytatni akarják az „importblokádot”. Roberto Molcalvo, a Coldiretti elnöke az újságíróknak elmondta, egész évben, de főleg a karácsony előtti időszakban silány minőségű élelmiszerdömping árasztja el az olasz piacot.

„Az olaszok asztalára kerülő élelmiszerek egyharmada nem olasz. Ráadásul ismeretlen eredetű. Vagy nincsen rajtuk címke, vagy ha van, nem tünteti fel, hogy honnan származnak” – hangoztatta Moncalvo.

Hangsúlyozta, hogy 2007-től az Itáliába áramló élelmiszerimport miatt 140 ezer agrárvállalkozás szűnt meg.

615 ezer olasz sertéssel van kevesebb a német dioxinos sertéshús miatt! Minden negyedik mozzarella sajtban nincsen tej! A hamis sonka az olasz munkahelyek tíz százalékát szüntette meg! – állítják a Coldirettinek a Brenner-hágónál lobogó transzparensei.

Forrás: Sárközy Júlia – MTI  (hsj \ kto \ ksy)
.

(Ezt a cikket 563 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?