Megtörtént az első lépés annak irányába, hogy töltőállomásokon is elérhető legyen a szupermarketekre jellemző áruválaszték, a szupermarketekre jellemző árszínvonalon. A budapesti Fehérvári úti OMV-töltőállomáson megnyílt az első SPAR express üzlet, amely Magyarországon az első olyan szupermarket, amely töltőállomáson kap helyet. A SPAR és az OMV tervei szerint a következő egy évben további négy OMV-töltőállomáson nyílik SPAR express egység.

Fotó: OMV
Fotó: OMV

Tegnap megkezdte működését a SPAR express a budapesti Fehérvári úti OMV töltőállomáson, amely Magyarországon az első a maga nemében. Az új kiskereskedelmi egység megnyitásával a töltőállomáson az autósok a tankolás mellett akár napi bevásárlásaikat is gyorsan és egyszerűen elintézhetik. A SPAR express üzlet bőséges választékkal, a friss termékek széles skálájával várja vásárlóit. A kínálatban megtalálhatóak a csomagolt friss zöldségek és gyümölcsök, a különféle tejtermékek, a szeletelt és vákuumcsomagolt csemegetermékek, valamint a frissen sütött ropogós pékáruféleségek is. Az árszínvonal alacsonyabb, mint ahogy azt a vásárlók a töltőállomásokon megszokhatták.

„A SPAR sikerét a következő négy alappillér biztosítja: SPAR szupermarket, INTERSPAR hipermarket, TANN húsüzem és a legújabb, a SPAR-partner hálózat. Ez utóbbi fejlesztésének fontos állomása az OMV-vel való együttműködés, mely a partnerhálózat bővítésének egy új formáját jelenti” – mondta Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. „A töltőállomáson megnyitott legújabb egységünk az első olyan SPAR üzlet, amely éjjel-nappal nyitva tart az év minden napján, könnyen elérhető és kényelmes parkolási lehetőséget biztosít. A SPAR express a gyors, akár a 4-5 perces bevásárlás lehetőségét kínálja az ide betérő autósoknak és a környékbeli lakosoknak egyaránt. A SPAR sajátmárkás termékei az üzletben SPAR áron kaphatók.”

A következő egy évben további négy töltőállomáson nyílik SPAR express üzlet, és a Fehérvári útihoz hasonlóan valamennyi 24 órás nyitva tartással fog működni az év 365 napján. A SPAR és az OMV célja, hogy meghonosítsanak egy olyan modellt, amelyben akár a napi bevásárlásaikat is intézhetik a töltőállomásokon a betérők. Az első évben megnyíló SPAR szupermarketek tesztjelleggel működnek, és a további fejlesztések iránya a vásárlói visszajelzésektől függ.

„Magyarországon újdonságnak számít az, hogy egy töltőállomáson egy szupermarket választékát kínáló kiskereskedelmi egység működik” – mondta Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. „Ezzel a lépéssel arra az egyre erősödő igényre reagálunk, hogy vásárlóink egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást. Igazi kihívás lesz egy töltőállomás területén szupermarketet kialakítani és működtetni, és ezért is örülök annak, hogy ebben egy olyan professzionális, a minőség iránt elkötelezett partnerrel dolgozhatunk együtt, mint a SPAR. Remélem, hogy gyorsan népszerűvé válik ez az együttműködési forma Magyarországon.”

Az új koncepció szerint egyes töltőállomásokon a szupermarketek mellett az OMV továbbra is kínálja kiemelkedő minőségű kávéját, csakúgy, mint a szendvicsek és péksütemények széles választékát.

A SPAR és az OMV együttműködése ebben a formában Ausztriára nem terjed ki – ott továbbra is kizárólag VIVA üzletek maradnak a töltőállomásokon.

Forrás: OMV
.

(Ezt a cikket 369 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?