A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusán, Siófokon adták át a múlt héten Az Év Logisztikai Menedzsere és Az Év Beszerzési menedzsere címeket, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat.

Turóczy László versenyképességért felelős helyettes államtitkár, Chikán Attila, az MLBKT társelnöke, Kiss Péter, az MLBKT elnöke és Urbán Attila, a CLAAS ellátási lánc vezetője
Urbán Attila
Urbán Attila, a CLAAS ellátási lánc vezetője

Az Év Logisztikai Menedzsere Urbán Attila, a CLAAS Hungária Kft. ellátási lánc vezetője lett, aki az elmúlt években számos folyamatfejlesztési és költséghatékonysági feladaton dolgozott sikeresen. Már 2007-ben tagja volt annak a munkacsoportnak, amely a CLAAS Inbound Logistics projektjéért elnyerte a Német Logisztikai Díjat. Cégénél  a raktári folyamatok optimalizálása mellett informatikai fejlesztésekben is szerepet vállalt.  Projektmenedzserként vett részt a CLAAS Hungária új gyártócsarnok és raktárépítési folyamatában – mind a megvalósításban, mind a technológia kialakításában –, amelynek során korszerű megoldások széles körű alkalmazásával egyedi rendszert építettek.

Urbán Attila kezdeményező és fejlesztő munkái mellett irányítói, vezetői szerepe is elismerésre méltó. Eredményei a nemzetközi legjobb gyakorlat átvétele mellett hazai innovációkból is származtathatóak, amelynek hatásai a logisztikai mérőszámokban és gazdálkodási eredményekben is megmutatkoztak.

Oláh Sándor
Az Év Beszerzési Menedzsere 2013: Oláh Sándor, a Schneider Electric commodity menedzsere

A 2013-as Év Beszerzési Menedzsere díját Oláh Sándor, a Schneider Electric commodity menedzsere nyerte. A díjazott a Schneider vállalat csoportot 17 éve, annak beszerzési csapatát 2001 óta erősíti. Ez idő alatt először a magyarországi beszerzési csapatot vezette, majd különböző nemzetközi pozíciókon keresztül jutott el jelenlegi beosztásához. Lokális beszerzési vezetőként fejlesztette és korszerűsítette a vállalati folyamatokat, illetve a beszerzést támogató eszközöket. Munkája elismeréseképpen kapott lehetőséget nemzetközi területen is a bizonyításra. Projektvezetőként vett részt egy termelő üzem Magyarországra telepítésében, amely során nagyfokú nyitottságra, bizalomépítő és egyeztető képességre volt szükség. Jelenlegi beosztásában továbbra is fontosnak tartja a személyes fejlődést, a nemzetközi tapasztalatok átvételét. A stratégiai beszerzést, a beszállítókat az ellátási lánc kritikus elemének tekintve beszállítóit az “értő partnerség” szellemében igyekszik felkészíteni a jövőre, az egyre kisebb szériákat és nagy reaktivitást igénylő vevői igényekre. Oláh Sándor sikereit kiváló meggyőző és kommunikációs képességével, magas szintű szakmai tudásával érte el.

Turóczy László versenyképességért felelős helyettes államtitkár, Kiss Péter, az MLBKT elnöke, Opra-Szabó Gergely, az SMR Hungary pénzügyi igazgatója, Györkös Gábor, az SMR Hungary kaizen menedzsere, Dobos Péter, az SMR Hungary folyamatmérnöke és Chikán Attila, az MLBKT társelnöke

Az idei Logisztikai Kiválóság Díjat a mosonmagyaróvári SMR Hungary, Európa legnagyobb személygépkocsi visszapillantó tükörgyártó bázisa nyerte. A pályamunkában bemutatott projekt a belső ellátási lánc komplex folyamatainak átszervezését igényelte: a két gyártó telephely és a központi ellátó raktár közötti folyamatok átfogó fejlesztését díjazta a bíráló bizottság. A sikert jól mutatja, hogy 75 százalékkal csökkent a szerelősorokon az anyaghiány miatti állásidő, 15 százalékkal javult a vevők kiszolgálásának pontossága, 35 százalékkal csökkent az átrakások és a tranzakciók száma. A projekt eredményeképpen felálló új működési modell a globális vállalatcsoport benchmarkjává vált. A díjat kiadó MLBKT példamutatónak tartja, hogy a vállalat a megszerzett tudást hajlandó megosztani, ezzel jelentős mértékben hozzájárul a szakma fejlődéséhez. Az elismerést az MLBKT kongresszusán Opra-Szabó Gergely, az SMR Hungary pénzügyi igazgatója, Györkös Gábor, kaizen menedzser és Dobos Péter, a cég folyamatmérnöke vette át.

A díjátadás vendégei

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 19 éve ír ki pályázatokat az elismerésekre, a szakmai szervezet célja a díjak kiadásával az, hogy a legjobb vállalati gyakorlatok ismertté tételével segítse az ellátási lánc menedzsmenttel kapcsolatos tudásvagyon terjedését.

Forrás: Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT)
.

(Ezt a cikket 361 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?