Mintegy 7,9 kilométernyi mellékút újult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd térségében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd-Pácin összekötő út mintegy 7,9 kilométeres szakaszának rekonstrukciója. Az Új Széchenyi Terv keretében a felújítás közel 1,67 milliárd forintból, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból valósulhatott meg.

Az Új Széchenyi Terv keretében idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben valósulnak meg teljes körű útfelújítások, miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban összesen több mint 457 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a folyamatban lévő európai uniós költségvetési ciklusban megközelítőleg 9,4 milliárd forint értékben, több mint 86,6 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

A 3835 jelű Cigánd-Pácin összekötő út mintegy 7,9 kilométeres szakaszának felújítása során a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező szélesítette, megerősítette és felújította a burkolatot, ívkorrekciókat hajtott végre, kijavította a pályahibákat, valamint gondoskodott az útpálya víztelenítéséről, kitisztította az árkokat és átereszeket, továbbá rendezte a padkákat is. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít az utazóknak.

Az 1,67 milliárd forint uniós támogatással megvalósult beruházással jelentősen nőtt az útszakasz forgalombiztonsága, javult a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?