Veszélyes anyagot szállító járműveket ellenőriztek, 29 volt szabálytalan

Huszonkilenc veszélyes anyagot szállító járműnél talált szabálytalanságot a katasztrófavédelem a hétvégi ellenőrzéseken – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn a honlapján.

adr-tartalykocsi-2012
Illusztráció – Veszélyes anyagot (benzint) szállító jármű halad egy autópályán

A közlemény szerint 365, összesen 1,3 millió kilogramm, valamint csaknem 120 ezer liter veszélyes árut szállító teherautó közül ötnél olyan súlyos hiányosságot tártak fel, hogy nem is folytathatta az útját.

Az OKF Iparbiztonsági Főfelügyelőségének koordinálásával a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen, hat megyében lebonyolított akció célja az illegális veszélyes szállítmányok felderítése, a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítás feltárása, a közlekedési biztonság növelése, a jövedéki szabálytalanságok feltárása volt.

Az akció kiterjedt a veszélyes szállítmányok nyomon követésére is, különös tekintettel a külföldről Magyarország területére belépő szállítmányok ellenőrzésére.

Az akcióban mintegy ezerkétszáz olyan teherautót is ellenőriztek, amely nem szállított veszélyes árut – ezeknél a rendőrség 65, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 3, a Nemzeti Közlekedési Hatóság pedig 18 esetben tárt fel szabálytalanságot – közölte a katasztrófavédelem.

Forrás: MTI  (bták \ bri \ ppd)
.

(Ezt a cikket 448 alkalommal tekintették meg.)