Egy Scania R 730 V8 Streamline tehergépkocsi születése – videó

Az alábbi timelapse videó bemutatja, hogyan készül el egy Scania R 730 Streamline tehergépkocsi.

A Scania tehergépkocsijai a vállalat moduláris gyártási rendszerét felhasználva készülnek. A rendszer lehetővé teszi, hogy bármilyen járműt legyárthassanak, miközben korlátozott számú alkatrészt és részegységet használnak fel. Ráadásul így az ügyfelek pontosan a fuvarozási igényeiknek megfelelő járművet kapják meg. Illetve egyúttal azt is jelenti, hogy függetlenül attól, hogy épp a világ mely pontján dolgoznak a járművek, gyorsan hozzájuthatnak a szükséges alkatrészekhez, valamint a megbízható szervizkiszolgáláshoz.

A tehergépkocsi rendelésével egyidejűleg számos folyamat elindul. A Scania gyártóegységeiben megkezdődik a tengelyek, motor, fülke, alváz és sebességváltó összeállítása. Miután ezek elkészültek, leszállítják őket a tehergépkocsi rendeltetési helyéhez legközelebb található összeszerelő üzembe. Ilyen összeszerelő üzem működik Södertälje-ban (Svédország), Angers-ban (Franciaország), Sao Bernardo do Campo-ban (Brazília) és Zwolle-ban (Hollandia).

Hét óra és 500 ember

Ez a Zwolle-ban forgatott kisfilm egy R730 V8 tehergépkocsi összeszerelését mutatja meg. A folyamat nagyjából hét órát vesz igénybe és az összeszerelő szalag 65 állomása mentén mintegy 500 ember munkáját jelenti.

Az ügyfél által rendelt extra berendezések felszerelése akkor kezdődhet meg, ha az autó elhagyta a Scania üzemet. Az extra opciók beszerelése pár órás időtartamtól kezdve akár több napot is igénybe vehet. A Scania általában 8-8,5 hetes szállítási határidővel dolgozik, azaz ennyi idő telik el a rendelés leadásától a kész jármű ügyfélhez történő leszállításáig.

Forrás: Scania
.

 

(Ezt a cikket 412 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?