NFM: év végéig lehet pályázni földgázüzemű autóbuszok beszerzésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a határidőt újabb két hónappal meghosszabbítva, december 31-én éjfélig várja a pályázatokat új, földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzésére.

imga0063

A határidőt egyszer már kitolták, de a tárcához az elmúlt időszakban is számos kezdeményezés érkezett, kérve az ismételt meghosszabbítást, főként a pályázat beadása előtt kötelezően lefolytatandó, feltételes közbeszerzési eljárás időigényességére hivatkozva – tájékoztatott az NFM keddi közleményében.

A minisztérium az Új Széchenyi Terv keretében összesen 1,6 milliárd forint támogatást ad új, sűrített földgáz meghajtású (CNG) autóbuszok beszerzéséhez, állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok számára. A pénzből az azonos műszaki tartalmú dízelüzemű és gázüzemű járművek árkülönbözete fedezhető.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke szóló kialakítású járművenként legfeljebb 18 millió forint, csuklós autóbuszonként legfeljebb 24 millió forint lehet. A pályázat során beszerezhető földgázüzemű autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása a pályázó feladata.

A pályázat fő célja a buszbeszerzés támogatásával a sűrűn lakott városok levegőminőségének javítása, a közösségi közlekedés szén-dioxid-kibocsátásának, illetve a szálló por koncentrációjának csökkentése – közölte az NFM.

Forrás: MTI  (gká \ guz \ gte)
.

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?