Hárommilliárdos fejlesztésbe kezdett a Magyar Közút

Hárommilliárd forintból jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az eszközparkján és az üzemmérnökségi ingatlanjain az Új Széchenyi Terv keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A program első beruházása Veszprémben valósul meg, ahol egy új, nagy kapacitású sótárolót építenek – közölte a közútkezelő az MTI-vel hétfőn.

A közútkezelő munkagépei takarítják a behavazott 74-es főutat a Zala megyei Magyarszerdahely közelében 2013. január 25-én. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

A projekt hárommilliárd forintos teljes költségvetésének 30 százaléka, mintegy 890 millió forint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásának támogatása, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állja saját költségvetéséből – írták közleményben.

A fejlesztési beruházásoknak köszönhetően mintegy 580 új eszköz beszerzéséről gondoskodik a Magyar Közút Nonprofit Zrt., többek között sószóró adaptereket, modern önjáró ároktisztító munkagépeket, rakodó, maró és ágaprító gépeket, az útfelújítási és kátyúzási munkákhoz szükséges vibrációs hengereket, finishereket helyez üzembe majd a társaság.

A gépbeszerzéseken kívül a társaság hat üzemmérnökségén, Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és Veszprémben új sótárolókat épít. Az első sótároló építése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprémi üzemmérnökségén kezdődött meg.

Az alapkövet hétfőn tették le, a tervek szerint december végére befejeződhet a mintegy 2500 tonna kapacitású létesítmény építése.

Forrás: MTI  (bnb \ egr \ bpt)
.

(Ezt a cikket 269 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?