Hírek Rendőrségi hírek

Buszsofőr állta az útját a benzinkút rablóknak

Veszprémben lőfegyverrel kényszerítették az eladót a bevétel átadására, Sümegen azonban egy buszsofőr az útjukat állta, így nem jártak sikerrel. Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás.

ORFK felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A nyomozás adatai szerint a 20 éves B. Antal ajkai lakos és a 18 éves nyirádi K. Viktor Rajmond 2013. április 5-én az esti órákban a náluk lévő lőfegyverrel kényszerítették az egyik veszprémi üzemanyagtöltő állomás alkalmazottját a „shop” bevételének átadására. Az eladó, akit az egyik gyanúsított ököllel arcon ütött, a felszólításnak eleget tett.

B. Antal és K. Viktor Rajmond 2013. április 25-én 22 órakor egy újabb benzinkutat kísérelt meg kirabolni, ezúttal Sümegen. Tervük azonban meghiúsult, ugyanis nem tudtak megbirkózni a 27 éves autóbuszvezetővel, aki a helyi volántársasághoz tartozó töltőállomáson tartózkodott, amikor a gyanúsítottak megérkeztek.  Egyikük a biztonsági őrnek hitt férfira támadt, miközben a másik fegyverrel a kezében elindult az épület irányába. A dulakodásnak végül futás lett a vége és a gyanúsítottak zsákmány nélkül távoztak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a helyszíni szemlével párhuzamosan kezdték meg az elkövetők forró nyomon üldözését. A két fiatal férfira 2 órával később a Sümeg és Nyirád közötti útszakaszon akadtak rá, ahol gyalogosan közlekedtek. Közülük K. Viktor Rajmondot elfogták, B. Antal azonban az erdőbe futott és elmenekült, ellen elfogatóparancsot adtak ki. Alig 24 óra elteltével B. Antal az Ajkai Rendőrkapitányságon önként feladta magát, majd megmutatta és átadta a hatóság részére az erdőben elrejtett forgópisztolyt. Hasonló forgópisztolyt foglaltak le a nyomozók K. Viktor Rajmond lakásán tartott házkutatás alkalmával.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Vizsgálati Osztálya szakértő bevonásával folytatta az eljárást a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak ellen. A szakértő megállapította, hogy mindkét forgópisztoly lőfegyvernek minősül, amelyek tartására egyik terhelt sem rendelkezett engedéllyel.

Az eljáró szerv a rablás bűntett és a lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 246 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .