Egy órán belül kétszer szenvedett közúti balesetet egy ukrán férfi egy Kamazzal

Életét vesztette Nyugat-Ukrajnában egy férfi, aki egy órán belül kétszer vált közúti baleset áldozatává – adta hírül kedden az ukrán média.

A 36 éves férfit előbb elütötte egy Kamaz teherautó Lviv megyében. A teherautó sofőrje kórházba akarta szállítani az elgázolt férfit, ám menet közben elvesztette az irányítást gépkocsija fölött. A Kamaz letért az útról és felborult. A második balesetet a balszerencsés sérült már nem élte túl.

Az ukrán közlekedésrendészet adatai szerint tavaly összesen 119 ezer gázolás történt az országban, ebből 4200 esetben a gyalogos volt a vétkes. Az egészségügyi minisztérium statisztikája alapján Ukrajnában a közúti balesetek halálos áldozatainak csaknem fele gyalogos. Évente mintegy 2,5 ezer embert gázolnak halálra az országban, ráadásul csaknem kétszer több gyalogost ütnek el Ukrajnában zebrán, mint azon kívül.

A gyalogosgázolások egyik fő oka szakértők szerint az elmaradott infrastruktúra: a rossz utak, a lekopott felfestésű, gyéren kivilágított gyalogátkelőhelyek, továbbá Ukrajnában alig vannak aluljárók az országutak alatt, gyalogoshidak, illetve alagutak a járműveknek.

Forrás: MTI  (kks \ kut \ bsa)
.

(Ezt a cikket 407 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!