Érdekességek Hírek Járműtechnika Márkahírek Volvo

Bikák elől menekül az új Volvo FL – videó

A Volvo Trucks új filmjében, a „The Chase”-ben, a Volvo FL áruterítő teherautó a legnehezebb teszttel néz szembe.A filmben bikák üldözik a teherautót egy verseny során, a középkori spanyol kisváros, Ciudad Rodrigo utcáin. „Hihetetlen, hogy egy ekkora méretű teherautóval átjuthatunk egy ilyen kis városon” – mondja Rob Hunt precíziós sofőr.

A bikákat egy bikafutó engedte ki a karámból.A spanyolországi Ciudad Rodrigo városának utcáit lezárták.
A bikákat egy bikafutó engedte ki a karámból. A spanyolországi Ciudad Rodrigo városának utcáit lezárták.

A Volvo Trucks különleges tesztjeinek sorozatában most a Volvo FL áruterítő teherautóra került a sor. Az új Volvo FL fejlesztése során kiemelt fontosságot tulajdonítottak annak, hogy a lehető legkényelmesebben vezethetővé tegyék a járművet. A „The Chase” című filmben a Volvo Trucks azt kívánta bemutatni, hogy milyen könnyű az új 12 tonnás teherautóval manőverezni nehéz városi környezetben, ezért azt a feladatot adta Rob Hunt precíziós sofőr számára, hogy hajtson végig a Ciudad Rodrigo szűk utcáin kijelölt két kilométeres útvonalon – miközben egy hordányi bika üldözi.

„A város öreg, az utcák szűkek és csúszós macskakövön haladunk. Az pedig, hogy eközben ráadásul bikák is üldöznek, igazi kihívás” – mondja Rob Hunt.

A Ciudad Rodrigóban végrehajtott teszt során a teherautónak legalább 30 kilométer/órás sebességet kellett tartania, hogy távol maradjon a bikáktól. Az útvonal egyes szakaszain annyira leszűkültek az utcák, hogy Rob Huntnak be kellett hajtania a visszapillantó tükröket.

„A bikák egyenletesen nagy sebességgel rohantak, és olykor igazán közel jöttek, de a teherautó nagyon jól vette a fordulókat, így minden csak a vezetésen múlott. Rengeteg minden történt, de a teherautó az egész út során segített nekem” – mondja Rob Hunt.

A különleges esemény során kiemelt fontosságú volt az emberek és az állatok biztonsága.Minden szükséges biztonsági előkészületet megtettek.

„A legnagyobb kockázatot az jelentette, hogy egy városban voltunk. Egy élő városban, ahol biztosítanunk kellett az emberek és az állatok biztonságát.A nagy visszapillantó tükrökben jól láttam a bikákat és futókat mögöttem, így biztonságos távolságot tarthattam. Az automatizált sebességváltó pedig megkönnyítette, hogy a vezetésre összpontosíthassak” – mondja Rob Hunt.

A nagy visszapillantó tükrökben Rob Hunt precíziós sofőr jól láthatta a mögötte lévő bikákat és bikafutókat
A nagy visszapillantó tükrökben Rob Hunt precíziós sofőr jól láthatta a mögötte lévő bikákat és bikafutókat

„Az új 12 tonnás modell erős versenyző a legnagyobb közepes teherbírású kategóriában. A teherautó minden részlete alaposan átgondolt.Vegyük például a kisebb kerekeket, amelyek öt centiméterrel süllyesztik a fülkét. Ez jobb körkörös kilátást biztosít a járművezető számára, és megkönnyíti a be- és kiszállást a fülkéből” – mondja Tobias Bergman, a Volvo Trucks áruterítő és hulladékszállító szegmens termékmenedzsere.

Rob Hunt a „The Chase” főszerepének elvállalásakor első kézből tapasztalhatta meg, hogy a Volvo FL-t kifejezetten gyors és agilis városi áruszállításra fejlesztették ki.

„Egy nap mint nap ezt a teherautót használó járművezető rövidebb utakon és hosszabb távolságokon is kényelemben végezheti a munkáját.Automatizált sebességváltóval és sebességtartó automatikával rendelkezik, valamint könnyen kormányozható. A kilátás remek, jól láthatók a személyautók, a kerékpárok és a gyalogosok. Ez a teherautó határozottan megkönnyíti a járművezetők életét” – mondja Rob Hunt.

A futtatás után a bikák egy Guadalajara melletti farmra vonultak nyugdíjba.

Tekintse meg a versenyt Rob Hunt szemszögéből:

A Volvo Trucks különleges tesztsorozatának további filmjei a „The Hamster Stunt”, a „The Hook” és a „The Ballerina Stunt”. További filmek készülőben.

Tekintse meg a „The Hamster Stunt” című filmet: http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ

Tekintse meg a „The Hook” című filmet: http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

Tekintse meg a ‘The Ballerina Stunt’ filmet :http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 317 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .