Az Iveco is részt vett a 12. alkalommal megrendezett „Comtrans 2013” nemzetközi kiállításon, amely több mint 300 kiállítót vonultatott fel Moszkvában. A haszongépjárművek egyik legfontosabb iparági eseményén, a földgázüzemű járművek voltak az Iveco stand főszereplői. A vállalat nem véletlenül helyez ekkora hangsúlyt az orosz piacra, hiszen a Gazprom PLC-vel, az Oroszországi Föderáció legnagyobb földgázkitermelőjével és -szállítójával nemrég földgázüzemű járművek közös fejlesztésébe kezdett.

A szeptemberi rendezvényen az Iveco teljes termékcsaládja jelen volt: a könnyű, közép- és nehézkategóriás járművektől kezdve a nehéz terepeken használható járműveken át egészen a buszokig. A kiállított termékek között szerepelt két metángáz-üzemű modell is, amellyel a vállalat a környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbb közlekedéshez járul hozzá.

A stand közepén elhelyezett CNG-hajtású járművek egyike a Daily 50C14G CNG modell minibusz változata volt, amelyet a furgonok átalakítására szakosodott, híres helyi vállalat, az „SZT Nyizsegorogyec” felépítményével láttak el. A másik metánhajtású jármű a Nestlé Waters számára szállított, középkategóriás Eurocargo ML120E20 CNG modell volt.

Az Iveco termékkínálatát emellett a következő járművek képviselték a standon: a kategóriavezető Iveco Daily 70C15 modell, amely 7 tonnás össztömegével ideális választás lehet azon ügyfelek számára, akik a középkategóriás járművek legjobb szállítási megoldását keresik; a terepen végzett munkára alkalmas Trakker nehézgépjármű, amelyet az IVECO-AMT vegyesvállalat gyártott; valamint a Stralis Hi-Way, az Iveco nehézgépjárműveinek zászlóshajója és „Az év haszongépjárműve 2013” (International Truck of the Year 2013) díj nyertese. A buszokat a Magelys PRO kategóriavezető prémium modellje képviselte.

A kiállítás szabadtéri részén szerepeltek az Iveco kimondottan bányaipari és építőipari szállításhoz készült járművei: két Astra HD9 dömper, amelyek 6×6 és 8×8 hajtásképletű összkerékhajtással rendelkeztek.

Akárcsak az Iveco termékek esetében, az Iveco Russia LLC és a Gazprom PLC által, az év során aláírt jelentős együttműködési megállapodás középpontjában is a fenntartható mobilitás áll. Az együttműködés célja, hogy a felek közös erővel teszteljék és fejlesszék a földgázüzemű járműveket, valamint népszerűsítsék azok használatát. A két vállalat továbbá olyan kampányokat szervez, amelyek az alternatív meghajtást a haszongépjárművekben elérhető legjobb megoldásként hirdetik, emellett földgáztöltő-állomások egész Oroszországot lefedő hálózatát is létrehozzák majd.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?