Halálos balesetek miatt javítani kívánják a 76-os főút biztonságát

A közlekedés biztonságát javító intézkedésekről egyeztek meg hétfőn a 76-os főút nagykapornaki szakaszára vonatkozóan az érintett hatóságok, miután több más baleset mellett két halálos végű motoros tragédia is történt az elmúlt hetekben – mondta el a megbeszéléseket követően a helyszínen a Zala megyei kormánymegbízott.

76-os-ut
Forrás: Google Maps

Rigó Csaba közölte: a még hivatalosan át nem adott, felújított úton szombaton történt a második halálos motoros baleset, amelynek kapcsán a zalai rendőrfőkapitány javaslatára koordinációs értekezletet hívott össze.

A rendőrség, a közútkezelő, a közlekedési felügyelőség és a katasztrófavédelem szakemberei mellett a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező Colas Zrt. munkatársaival közösen abban állapodtak meg, hogy október 16-ig figyelemfelhívó táblákat helyeznek ki és további javaslatokat is tesznek az érintettek. A kivitelező október közepéig a kanyar mindkét iránya felől balesetveszélyre figyelmeztető „sokkoló” táblákat rak ki, a rendőrség pedig ugyanitt egy demonstrációs közlekedésbiztonsági bemutatót is tart figyelemfelhívásként.

A szakemberek a határidőig azt vizsgálják, hogy a motoros kicsúszásos baleseteknél milyen műszaki megoldással lehet csökkenteni a sérülés kockázatát. Felvetődött, hogy a forgalmat figyelő kamerákat helyeznének ki, illetve – ami még nem szokványos Magyarországon – hálóval vagy gumiborítással látnák el az út menti korlátot – jelezte a kormánymegbízott.

A nemrég elkészült, de hivatalosan még át nem adott, korszerűsített 76-os főúton a nagykapornaki tetőn lévő kanyarban az elmúlt hónapokban több motoros baleset is történt. Kettő ezek közül halálos tragédiával végződött, két hete egy 43 éves szigetszentmiklósi férfi, múlt szombaton pedig egy 56 éves soproni férfi szenvedett a szalagkorlátnak rohanva végzetes sérüléseket.

Forrás: MTI  (blb \ bti \ ksy)
.

(Ezt a cikket 325 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?