Felfüggesztett fogház az ittasan buszt vezető sofőrnek

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Soproni Járásbíróság hétfőn, első fokon azt a buszsofőrt, aki június közepén ittasan a volán mögé ülve indult a városból a közeli Harkára.

ittasan-okozott-balesetek-2001-2011Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája az MTI-vel közölte: a döntés – amely négy év közúti közlekedéstől való eltiltás mellett 10 havi, két év próbaidőre felfüggesztett elzárással sújtotta a férfit – egyelőre nem jogerős. A vádlott elfogadta a határozatot, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, annak eldöntésére, hogy fellebbez-e.

Hozzátette: a bíróság megállapította, hogy a helyi Volán-társaságnál egy éve sofőrködő vádlott a történtek idején súlyosan ittas állapotban vezetett, s épp a harmadik fordulót tette meg Harka és Sopron között.

A buszvezető sorozatos ütközéseivel a járműben 800 ezer, az út menti jelzőtáblákban 180 ezer forint kárt okozott. Ezt látva az utasok – akik közül a sofőrhöz hasonlóan senki nem sérült meg – felszólították a vezetőt, hogy álljon meg, majd leszálltak – tette hozzá.

Forrás: MTI  (bly \ bti \ bdó)
.

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!