Hírek Kiállítások Márkahírek Volvo

A Volvo FH nyerte a 2014-es Év Tehergépjárműve címet

Egy évvel a bámulatos bemutató után, szinte ugyanazon a napon az új Volvo FH –t választották Európa 25 országának vezető kamionos újságírói a 2014-es Nemzetközi Év Tehergépjárműve címre. Az Év Tehergépjárműve díjat Claes Nilsson a Volvo Trucks elnöke vette át szeptember 9-én este a moszkvai Comtrans kiállítás ünnepségén.

Claes Nilsson
Claes Nilsson

Összefoglalva a zsűri véleményét, a Nemzetközi Év Tehergépjárműve díj elnöke, Gianenrico Griffini így kommentálta a döntést:”A Volvo Trucks egy teljesen új nehéz-tehergépjárművet alkotott, amely innovatív fülkéjével, hi-tech hajtásláncával és speciális karbantartási megoldásaival új mércét állított fel az autóiparban.”

Felsőkategóriás tehergépjármű

Ez a harmadik alkalom, hogy a Volvo FH-t választották a Nemzetközi Év Tehergépjárműjévé. A modell először 1994-ben, majd 2000-ben nyerte el a díjat.

“Óriási megtiszteltetés ez számunkra, és nagyon boldogok vagyunk. Amikor 2012 szeptemberében bemutattuk az új FH modellt, azt állítottuk, hogy az új termékünkkel annak a határait feszegetjük, amit egy felső kategóriás kamion kínálni tud. Az Év Tehergépjárműve díj igazolja, hogy a Volvo FH megtartotta az ígéretét, “nyilatkozta Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

A teljesen megújult Volvo FH-t a gépkocsivezetők és a nyereségesség szempontjainak figyelembe vételével dolgoztuk ki. Jelentős újításokat hozott az FH mind az üzemanyag takarékosság, mind az ergonómia, a könnyű kezelhetőség, az aktív és passzív biztonság és az időmegtakarítás terén.

Az új Volvo FH dióhéjban

A jármű 13 és 16 literes motorokkal rendelhető.
Az I-See technológia akár 5% üzemanyagot is meg tud takarítani. Az I-See elektronikusan rögzített információkat használ az út domborzati viszonyairól és automatikusan optimalizálja a fokozatváltást, a sebességet és a kiegészítő fékezést.
A kezelhetősége kiváló, köszönhetően a továbbfejlesztett alváznak és a független első felfüggesztésnek.
A vezetési pozíció jobb és nagyobb rugalmasságot kínál. A kormány például billenthető, ami a haszonjárműves világban egyedülálló.

A sofőr jobban látja az utat, nem utolsó sorban a hasznos üveg felület növekedése, és a visszapillantó tükör innovatív kialakítása miatt.

A még egyenesebb A oszlop 1m3 belső tér kialakítását tette lehetővé, ami pedig 300 liter extra tároló kapacitást és nagyobb komfortot biztosít a fedélzeten.

A Volvo Trucks maximális működési időt tesz lehetővé az új FH-val.

Javítja a vállalat nyereségességét

“Az új Volvo FH sokféleképpen növeli a szállítmányozó cégek nyereségességét.” nyilatkozta Claes Nilsson befejezésül:”Az pedig, hogy lehetőséget ad a sofőrjeinek hogy a Nemzetközi Év Tehergépjárműjével dolgozzanak, még egy extra bónusz.”

Az új Volvo FH 2012. szeptember 5-én került bemutatásra.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 580 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .