Saját márkanévvel indított mobilszolgáltatást a MOL

Szeptember 2-án saját márkás mobilszolgáltatással jelent meg a piacon a MOL, teljes egészében a Magyar Telekom hálózatára támaszkodva. A két vállalatcsoport között korábban létrejött stratégiai együttműködés keretében kialakított szolgáltatást többek között a Multipont Törzsvásárlóknak járó feltöltési kedvezmények illetve az országos kúthálózatnak köszönhető könnyű elérhetőség miatt vonzó ügyfeleinknek.

A MOL a régió olajipari vállalatai közül elsőként jelent meg önálló, saját márkával a távközlési piacon. A MOL mobile szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy a MOL kutak országos elérhetőségének köszönhetően az ügyfél akár éjszaka is pillanatok alatt, megvásárolhatja az igényeinek megfelelő készüléket, vagy feltöltheti egyenlegét.

A lépés illeszkedik a MOL magyarországi stratégiájába, amely bővíteni kívánja a töltőállomásokon kínált szolgáltatások körét. Ennek keretében indult például a Magyar Postával közösen a Postapont szolgáltatás, a kerékpárosokat megcélzó bringaprogram vagy használt sütőolaj begyűjtését célzó akció is.

A MOL-t eddig is a mobilitással azonosították a magyar piacon, s ebbe illeszkedik cégünk új, saját márkás – a tervek szerint hamarosan regionálisan is elérhető – mobil szolgáltatása. Büszkék vagyunk arra, hogy a régió olajipari vállalatai közül elsőként a MOL jelenik meg a mobilkommunikációs piacon. Mindehhez pedig a Magyar Telekommal kötött stratégiai együttműködésünk adja a keretet. Ennek köszönhetően ügyfeleink gyors és megbízható hálózatot használva lesznek elérhetők.” – mondta el Horváth Dori Jenő, a MOL magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

A MOL mobile portfóliójában induláskor hagyományos és érintőképernyős Samsung készülékek lesznek elérhetőek. Utóbbinál az egyik modell Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefon.

A töltőállomásokon 1500, 3000, 6000 és 9000 forintért lehet feltölteni a telefon egyenlegét, míg webes feltöltésnél  – 1.500 Ft felett – az ügyfelek maguk választhatják meg a feltölteni kívánt összeget 100 Ft-onkénti lépésekben. Emellett a MOL mobile ügyfelek számára kényelmi szolgáltatások (mobilvásárlás, nemzetközi barangolás, online önkiszolgáló ügyfélszolgálat), valamint összecsomagolt adat- és SMS csomagok is elérhetőek lesznek.

A MOL mobile Instant Talk feltöltőkártyás tarifacsomagja a Multipont törzsvásárlói programban részt vevők számára nyújtja a legkedvezőbb készülékajánlatokat, feltöltési kedvezményeket és a kedvezőbb percenkénti díjakat.  A törzsvásárlók egyenlegüket forint és Multipont vegyes fizetéssel is felölthetik, sőt ebben az esetben garantált feltöltési kedvezményt kapnak.  Így akár 28 forintra is kijöhet a lebeszélhető percekre kiszámított legkedvezőbb díj. A szolgáltatás perc- és SMS-díja a Multipont tagsággal nem rendelkező valamint a Multipont feltöltési kedvezményét nem kihasználó ügyfelek számára egységesen 40 forintba kerül.

További információ az új szolgáltatásról a www.molmobile.hu oldalon található.

Háttér:

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója júliusban írtak alá egy stratégiai megállapodást a két vállalat között. A megállapodás az értékesítés, a kiskereskedelem, az energia-kiskereskedelem és az informatika területét érintő együttműködésekről szól. A stratégiai dokumentum többek között szándéknyilatkozatot is tartalmaz a különböző kis- nagykereskedelmi szolgáltatások bővítéséről és további kereskedelmi együttműködések lehetőségeiről, valamint az informatikai és távközlési szolgáltatások területéről. Emellett a két vállalat megvizsgálja, hogyan tud a jövőben együttműködni a régiós piacokon.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 30,000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL-csoport öt kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Olaszországban – közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.

Forrás: MOL
.

(Ezt a cikket 302 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?