Gazdaság Hírek Közút

Felújítják a Zánka-Nagyvázsony összekötő utat

Csaknem kétmilliárd forintból felújítják a Balaton-felvidéken a Zánkát és Nagyvázsonyt összekötő utat – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t csütörtökön.

kozutAz erősen leromlott állapotú, 13,5 kilométeres szakasz átfogó rekonstrukciójára 1,796 milliárdos forrás áll rendelkezésre – írták. Tájékoztatásuk szerint a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégzi a jelenlegi aszfalt makadám burkolatú útszakasz megerősítését, új kopóréteget épít.

Elvégzi a belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok rekonstrukcióját is, valamint a külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését. Több helyen új buszöblöket alakítanak ki, a meglévő buszmegállókat pedig felújítják. Ezen kívül gondoskodnak a tartós útburkolatjelek festéséről és az átereszek rendbehozataláról is.

A projekt mintegy 5000 lakos közlekedésének feltételeit javítja – tették hozzá. A közlemény ismerteti, hogy 2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan több mint 706 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg mintegy 93 milliárd forintnyi, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból. Az országos programon belül Veszprém megyében az idén 6,8 milliárd forint értékben 50,8 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Forrás: MTI   (bnb \ guz \ bpt)
.

(Ezt a cikket 175 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .