Gazdaság Hírek Logisztika

Győrben nyitott újabb gyűjtőraktárt a Gebrüder Weiss

Győrben nyitott telephelyet a Gebrüder Weiss Kft. – jelentette be Thomas Schauer ügyvezető igazgató szerdán sajtótájékoztatón.

Fotó: Gebrüder Weiss

Elmondta, hogy az 1500 négyzetméteres, ezer palettahellyel rendelkező gyűjtőraktár elsősorban a térség termelővállalatainak piacra jutását segíti elő. A győri ipari parkban, bérelt telephelyen végrehajtott fejlesztéssel tíz új munkahelyet teremtett ötödik magyarországi telephelyén a társaság, amelynek összlétszáma ezzel eléri a 250 főt.

A sajtótájékoztatón elhangzott: egy logisztikai központban, az ipari parkban bérlik a raktárterületet, a megnyitáshoz pedig mintegy 100 millió forintos befektetést hajtott végre a vállalkozás.

A Gebrüder Weiss Kft. az átfolyó költségnek tekintett útdíjat nem számítva tavalyi 11,1 milliárd forintos nettó árbevételénél jobb, 11,5 milliárd körüli bevételt vár erre az évre.

Az első félévben a cég értékesítési nettó árbevétele hét százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, az EBITDA a nehéz gazdasági körülmények és a fuvarpiaci verseny mellett is pozitív.

A társaság tavaly Magyarországon 46 ezer négyzetméternyi raktárterülettel rendelkezett, 755 ezer küldeményt, ezzel 225 ezer tonnányi súlyt mozgatott meg.

Forrás: MTI  (bly \ gtr \ gkp)
.

(Ezt a cikket 286 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .