Új járőrautók a magyar-román határszakaszon

Az Európai Unió Külső Határok Alapjának, valamint Magyarország Belügyminisztériumának támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság 44 db kettős rendeltetésű (könnyű terepjáró/járőr) Skoda Yeti Ambition 2.0 CR TDI 4×4 típusú járőrautót vásárolt a magyar-román határszakasz megerősítése céljából, mintegy 327 millió forint értékben. A gépjárművek holnaptól teljesítenek szolgálatot, tovább erősítve Magyarország és az Európai Unió határainak védelmét. Az érintett rendőrségi állomány ma vehette át az új járműveket Budapesten.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
ORFK felvétele H.Szabó Sándor

Magyarország schengeni külső határának, így a magyar-román határszakasznak az illegális átlépése nem csak hazánk, hanem valamennyi schengeni tagállam gazdaságára és biztonságára jelent veszélyt. A magyar-román határszakaszon a hatékony határőrizeti tevékenység további magas szintű ellátásának biztosítása, a zöldhatár őrizet folyamatosságának, mobilitásának, megfelelő reagáló képességének a kor műszaki színvonalán való fenntartása érdekében elengedhetetlen a korszerű gépjárműpark alkalmazása.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
ORFK felvétele H.Szabó Sándor

A Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. által leszállított szolgálati gépjárművek a zöldhatár őrizetének első vonalában, a határrendészeti kirendeltségeken kerülnek alkalmazásra, hozzásegítve ezzel a határrendészeti kirendeltségeket a még intenzívebb és mozgékonyabb ellenőrzés folytatásához és az illegális migránsok hatékonyabb, rövidebb időn belül történő elfogásához.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
ORFK felvétele H.Szabó Sándor

A gépjárművek beszerzése csak az egyik eleme az említett magyar-román határszakasz megerősítésének, hiszen további mintegy 220 millió forint értékben kerül sor különböző rendészettechnikai eszközök beszerzésére 2013 végéig. A projektek végrehajtása során, szintén az Európai Unió támogatásával 25 darab kézi hőkamera, 59 db kézi okmányvizsgáló, valamint 11 darab hajlékony gégecsövű ipari üregvizsgáló hadrendbe állítása valósul meg. A gépjárműveket Szöllős Lajos flotta-értékesítő adta át, Ujfalusi László rendőr ezredesnek a cég Fáy utcai telepén.

Forrás: ORFK – H.Szabó Sándor
.

(Ezt a cikket 372 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?