Átadták a forgalomnak az M0-s autóút új szakaszát

Átadták a közlekedőknek az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszát, az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű megépült, az M1-es autópálya és 11-es főút között szakaszán.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára (b3) átvágja a nemzetiszínű szalagot az M0-s autóút új szakaszának avatásán 2013. augusztus 31-én. Az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszának átadásával az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű M1-es autópálya és 11-es főút közötti szakaszán. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára (b3) átvágja a nemzetiszínű szalagot az M0-s autóút új szakaszának avatásán 2013. augusztus 31-én. Az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszának átadásával az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű M1-es autópálya és 11-es főút közötti szakaszán.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az ünnepélyes átadáson kiemelte: a beruházással lezárult a déli szektor bővítésének utolsó üteme, ezzel a szakasszal nyerték el értelmüket az M7-es és az M6-os között, illetve az M6-os és az 51-es főút között elkészült fejlesztések. Az M0-s autóút M5-ös autópálya és 51-es főút között új nyomvonalon megépült – kétszer három forgalmi és egy-egy leálló sávos – szakasza az útgyűrű keleti és déli szektorát kapcsolja össze, a modern technológiával épült 6,3 kilométeres új szakasz révén nemcsak folyamatossá, de biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés – mondta az államtitkár. Hangsúlyozta azt is, hogy az útszakasz nemcsak az ott élők életét és az átutazók helyzetét könnyíti meg, de tranzitjellegéből adódóan európai jelentőségű.

Munkások bontják a lezárást az M0-s autóút új szakaszának átadása után 2013. augusztus 31-én. Az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszának átadásával az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű M1-es autópálya és 11-es főút közötti szakaszán. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Munkások bontják a lezárást az M0-s autóút új szakaszának átadása után 2013. augusztus 31-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az államtitkár hozzátette: a teljes útpálya díjmentes minden jármű számára. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője az MTI-nek elmondta: az M7-es és az M5-ös autópályákat összekötő M0-s autóút szeptember közepétől lesz 8 sávos (kétszer három forgalmi, illetve egy-egy leálló). Az M6-os autópálya és az 51-es főút közötti szakasz bal pályáján a kivitelező jelenleg végzi a befejező forgalomtechnikai munkálatokat, ezt követően az M7-es és a 11-es főút között átlagosan 100-110 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek az autósok az M0-s körgyűrűn. A nettó 9,7 milliárd forintba kerülő beruházás kivitelezője az EMWL Autópálya Konzorcium volt, a projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Forrás: MTI  (hda \ bki \ kh)
.

(Ezt a cikket 544 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?