Tömegbaleset – A rendőrség kezdeményezte a bolgár kamionsofőr előzetes letartóztatását

Előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség annak a bolgár kamionsofőrnek, aki az alapos gyanú szerint a három halálos áldozatot követelő, péntek hajnali tömegbalesetet okozta az M5-ös autópályán – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szombat reggel az MTI-vel.

Mentők és tűzoltók dolgoznak 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Azonosító: D__MI20130830001
Mentők és tűzoltók dolgoznak 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Azonosító: D__MI20130830001

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. A sérültek többsége külföldi, közülük többen életveszélyes állapotban vannak.

A Belügyminisztérium az MTI-hez korábban eljuttatott közleményében azt írta: egy bolgár rendszámú kamion bolgár állampolgárságú vezetője az M5-ös autópályán Kecskemét irányából Budapest felé haladva fékezés nélkül belehajtott az előtte torlódás miatt lassító gépkocsioszlopba. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbuszt és hat személygépkocsit tört össze, némelyiket a felismerhetetlenségig.

Összeroncsolódott kamion és személyautók 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke a román Mediafax hírügynökségnek azt mondta: a balesetet okozó 42 tonnás kamion 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, a baleset helyszínén nem voltak féknyomok. Szerinte szinte biztos, hogy a sofőr elaludt a kormánynál.

A PMRFK péntek este őrizetbe vette a kamion 26 éves vezetőjét.

Forrás: MTI  (htm \ bki \ sag)
.

(Ezt a cikket 483 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!