Befejeződött az M0-s körgyűrű déli szektorának bővítése

Befejeződött az M0-s körgyűrű déli szektorának bővítése: augusztus 31-én, szombat délután forgalomba helyezik az M0-s keleti és déli szektorát összekötő 6,3 kilométeres autóutat – tájékoztatta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője az MTI-t pénteken.

Közlekedési csomópont M-0-as és a 51-es főút talalkozasanal Dunaharasztinal ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Közlekedési csomópont az M0-ás és az 51-es főút találkozásánál Dunaharasztinál
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

A körgyűrű használata minden járműkategória számára díjmentes.

Elmondta: a beruházás részeként korábban az M7-es és az M6-os autópálya közötti négysávos M0 autóutat további négy sávval bővítették tavaly, illetve kiépült az M6-os és az 51-es út közötti 11 kilométeres szakasz is.

A teljesen új, kétszer háromsávos, egy-egy leállósávval rendelkező út az 51-es utat és az M5-ös autópályát köti össze, így már több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak az autósok az M0 körgyűrűn az M1-es a 11-es főút között.

Az új szakasz 9,7 milliárd forintba kerül, az Új Széchenyi Terv 85 százalékos támogatása mellett – ismertette Loppert Dániel.

Kozlekedesi csomopont M-0-as es az M-5-os talakozasanal Nemediszolonel ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Közlekedési csomópont az M0-ás és az M5-ös találkozásánál Némediszőlőnél
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Szólt arról is, hogy a fejlesztéssel várhatóan megszűnnek a forgalmi dugók, és az M0 használhatósága radikálisan javul, ténylegesen ellátja majd az elkerülő út funkciót.

Jelenleg még az M6-os és az 51-es főút közötti szakasz bal pályáján az M7-es irányában a befejező forgalomtechnikai munkálatokat végzik, ezért még két sávon haladhatnak az autósok, szeptember közepétől azonban már itt is minden sáv használható lesz – mondta a kommunikációs vezető.

Az M0-son eddig kétszer két sávon lehetett közlekedi az 51-es út és az M5-ös között, és az M0-s déli szektora máshol csatlakozott az M5-öshöz, mint az M0-s keleti szektora. Ezért a környéken rendszeresek voltak a torlódások. A most elkészült új útszakasz az eddiginél nagyobb kapacitású, valamint így folyamatosan lehet autózni az M0-s déli, keleti és északi szakaszán, az M1-es autópályától a 11-es útig.

Forrás: MTI  (hvk \ gpp \ hgp)
.

(Ezt a cikket 541 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?