Alkatrészgyártók hírei Hírek

Technológiai fejlesztés a robotrendszereket gyártó Igm Kft.-nél

Az automatizált robotrendszereket gyártó győri Igm Kft. az idén 7 milliárd forint körüli árbevételre számít, az osztrák tulajdonú cég a vevők egyedi igényeinek a korábbiaknál már gyorsabban eleget tud tenni, mivel 855,5 millió forintért komplex technológiai fejlesztést hajtott végre – mondta Fenyősi Béla, a cég ügyvezetője az MTI-nek.

Illusztráció – Forrás: IGM-GROUP

Az Európai Unió és a magyar állam 164,4 millió forintos támogatást nyújtott a 855,5 millió forintos beruházáshoz. A támogatási összeget a vállalkozás az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja keretében nyerte el. Az új kapacitások belépésével több mint 10 százalékkal emelkedett a munkahelyek száma. Jelenleg 154 munkatársat foglalkoztatnak, a szakmunkások mellett egyre több mérnököt, akik a konstrukciókat közösen fejlesztik ki az ausztriai anyavállalatának szakembereivel.

A tavaly 7,3 milliárd forintos árbevételt elért vállalkozás a technológiai fejlesztés keretében a robotrendszerek gyártásához szükséges gépeket, egyebek között Japánból két komplett megmunkáló központot vásárolt. Utóbbiak értéke elérte az 1,4 millió eurót. A meglévő üzemépületet pedig közel 1600 négyzetméterrel növelték a győri ipari parkban.

A Győrben készült termékeket a földmunkagép- és a teherautó-gyártók, a hajóépítő és a vasúti szerelvénygyártó cégek használják. Az osztrák anyavállalat értékesíti a győri gyártmányokat, amelyek csaknem teljes egészében a külpiacokon, Európán kívül Indiában, Kínában és az Egyesült Államokban találnak gazdára. Indonézia, Thaiföld és Belorusszia új piacnak számít. További értékesítési lehetőséget látnak Brazíliában is.

Forrás: MTI  (bmzs \ gpp \ gry)
.

(Ezt a cikket 202 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .