Hírek Renault

RENAULT TRUCKS: AZ UTOLSÓ KÉT MAGNUM IS KIGÖRDÜLT BOURG-EN-BRESSE ÜZEMBŐL

A Renault Trucks, néhány nappal azután, hogy Lyonban bemutatta teljesen megújított járműkínálatát, pontot tesz a Magnum történetének végére. Június 26-án szerdán adták át az utolsó Magnumot a Robert Chabbert szállító cégnek, Bourg-en-Bresse üzemében. A Renault Trucks ebből az alkalomból mutatta be a vállalatnak a teljesen új távolsági szállító teherautóját, a Renault Trucks T modellt.

dernier_magnum_transports_chabbert_323 évvel ezelőtt gördült le a gyártósorról az első AE, a majdani Magnum. Az újító szellemű, sík padlóval készült teherautó forradalmasította a távolsági fuvarozás világát.

A Renault Trucks nemrégiben mutatta be Lyonban új járműkínálatát, amely maradéktalanul teljesíti az Euro 6 előírásait, köztük az új távolsági szállító teherautót, a Renault Trucks T modellt. A Magnum örökségéhez hűen ez a modell továbbviszi elődje koncepcióját, a technikai platóra « ültetett » fülkét, amelynek szintén van síkpadlós változata.

Június 26-án szerdán gördült le az utolsó két Magnum a Bourg-en-Bresse-i üzem gyártósorairól. Az egyik Magnumot a Robert Chabbert szállító vállalatnak adták át Bourg-en-Bresse-ben, a másik a Berlier alapítvány múzeumába került, ahol elfoglalja méltó helyét az 1894-ben kezdődött történet jeles tanúi között.

23 éves pályafutás

  • 1990-ben forradalmi újdonság látott napvilágot, a sík padlós és 1,87 m belmagasságú fülkével ellátott Renault AE. Innovatív formaterv, egyedülállóan tágas és kényelmes fülke, amelyben szabadon lehetett mozogni : ezek az egyedülálló jellegzetességek tették a piac legkényelmesebb teherautójává a Renault Magnumot.
  • 1991-ben a Renault Magnumot az « Év teherautójává » választották.
  • 1997-ben megújult a fülkebelső, ami tovább növelte a vezető kényelmét. 2005-ben és 2006-ban új alvázat és új fődarabokat kapott a Renault Magnum, hogy megfeleljen az Euro 5 szabvány előírásainak.
  • 2008-ban magasított tetővel látták el és tágasabb rakodóhelyeket alakítottak ki.
  • 2011-ben a Renault Trucks picra dobta a Magnum Legendet, a 99 számozott példányban kiadott limitált sorozatot, amelyen visszaköszönnek a nagy előd, az AE fekete-fehér színei.

A Transports Chabbert vállalat
Az 1969-ben alapított Chabbert csoport kombinált fuvarozással és tengeri konténeres szállítmányozással foglalkozik, és néhány év alatt piacvezetővé vált a tengeri konténeres szállítás rendkívül kiélezett versenyében. Kizárólag Renault Trucks teherautókból álló járműparkjukat 60 nyergesvontató alkotja, ebből ötven a Magnumok száma. A vállalat 22 Magnumot rendelt 2013-ban.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 521 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .