ÁAK: a kárfelmérés után döntenek a pályazár időtartamáról a kőröshegyi völgyhídon

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint a kárfelmérést követően lehet pontosan megmondani, hogy mennyi ideig kell zárva tartani az útpálya egy részét a kőröshegyi völgyhídon, az M7-es autópálya Letenye felé tartó oldalán.

Forrás: Wikipédia

Az útszakaszon egy teherautó defektet kapott szerda hajnalban, ennek következtében gumiabroncsdarabok szóródtak szét az úttesten. Az út megtisztítására kiérkező útellenőr kocsijába eddig tisztázatlan körülmények között belehajtott egy román rendszámú kamion, s elsodorta a gépkocsi előtt tartózkodó ellenőrt. Az ellenőr súlyosan megsérült, a kocsija pedig kigyulladt.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, az úttest szükségessé vált javítása miatt várhatóan egy hónapig marad a félpályás lezárás, így a forgalom csak a külső sávban haladhat.

Bényi Gyöngyi, az autópálya-kezelő szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a kiégett útellenőri autó alatt megégett az útburkolat, amelyre nem lehet forgalmat engedni. A hibát valószínűleg burkolatcserével javítják ki, ezt terveztetni kell – mondta, hozzátéve: jelenleg a kárfelmérés zajlik, pontosabb információkat ez után lehet mondani.

Forrás: MTI  (btiv \ bám \ hgp)

(Ezt a cikket 494 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!