Kategóriák

Kategóriák

Hírek Rendőrségi hírek

Afrikaiakat és közel-keletieket akart Olaszországba csempészni egy férfi

Előzetes letartóztatásba került egy férfi, aki járműjével a hétvégén nyolc embert akart Olaszországba csempészni a letenyei határállomáson keresztül – közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Tóth László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának ügyintézője (b) egy kilépő autóst ellenőriz a letenyei határátkelőhelyen 2013. június 25-én. A horvát EU-csatlakozás miatt július 1-jétől a magyar-horvát határ legtöbb közúti átkelőhelyén bevezetik az úgynevezett egymegállásos határforgalom-ellenőrzést, vagyis az utazóknak elég egyszer megállniuk. Letenyénél, a közúti átkelőn a horvát oldalon ellenőrzik közösen a személyforgalmat, az autópálya-átkelőn pedig magyar oldalon, a teherforgalmat azonban továbbra is külön ellenőrzi a két ország. MTI Fotó: Varga György
Illusztráció – MTI Fotó: Varga György

Az 51 éves beregdaróci férfi magyar rendszámú teherautójával jelentkezett kilépésre a magyar-horvát határátkelőn még szombat hajnalban. A járműben rajta kívül négy marokkói, két algériai, valamint egy-egy szíriai és líbiai állampolgár utazott.

Kiderült: az afrikai és közel-keleti férfiakat és nőket Székesfehérváron vette fel a sofőr. Fejenként 200-250 eurót fizettek neki azért, hogy Olaszországba jussanak.

S. Lajos ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették, a Zalaegerszegi Járásbíróság pedig hétfőn elrendelte előzetes letartóztatását is.

Forrás: MTI  (blb \ bcl \ bpt)
.

(Ezt a cikket 225 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE