Elkészült a 71-es főút Keszthelyt elkerülő első szakasza

Már a járműforgalom is igénybe veheti csütörtök kora délutántól a 71-es főút Keszthelyt északról elkerülő első, 3,5 kilométeres szakaszát, amely mintegy 1,4 milliárd forintból épült meg – jelentette be a helyszínen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

uj-aszfalt-kozuton-130623
Illusztráció

Loppert Dániel elmondta: az észak-balatoni főút az M7-es autópálya és Hévíz irányába vezeti a forgalmat, a most átadott új szakasz pedig csökkenti Keszthely útjainak terheltségét. A kétszer egysávos út délután üzembe helyezett szakasza 3,5 kilométer hosszú, a hiányzó 2,2 kilométeres pályát szeptemberben adják át a forgalomnak.

Az Euroaszfalt-A-Híd konzorcium 1,4 milliárd forint kivitelezői költséggel építette meg az elkerülő utat, a beruházás az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Loppert Dániel az MTI kérdésére elmondta: 2009-ben kötötték meg a támogatási szerződést, de a kisajátítások és a régészeti munkák miatt 2011-re nem készülhetett el az út, a kivitelező a munkaterületet is csak 2012-ben vehette át.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) is felidézte, hogy 2003 óta húzódott az út megépítése, az előkészítést forráshiány is nehezítette.

Forrás: MTI  (blb \ guz \ bpt)
.

(Ezt a cikket 200 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?