Érdekességek Hírek Márkahírek Renault

Guinness rekordot állított fel a Renault Trucks

Egyedülálló teljesítményre vállalkozott a Renault Trucks július 6-án és 7-én a lyoni Bellecour téren: létrehozta a világ legnagyobb street art alkotását. A nagyszabású performansz, amely a perspektívákkal játszik és háromdimenziós képeket jelenít meg egy adott helyről, a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. A gyártó ezzel a rendkívül eredeti eseménnyel is az új kínálat megszületését kívánta megünnepelni, Lyon lakosaival együtt.

renault-truck-actu-truck-de-ouf-bandeau-mobile

Július 6-án és 7-én a lyoniak 9-től este 8 óráig gyönyörködhettek a Bellecour téren a Renault Trucks és François Abélanet művész közös utcai alkotásaiban: négy hatalmas, háromdimenziós street art installációt jelenítettek meg Lyon főterén. A 3D utcai művészet lényege a perspektívákkal való játék. A földre vetített képek meghatározott helyről nézve térhatásúak. Az egyik, 4071 négyzetméter kiterjedésű alkotásnak köszönhetően a Renault Trucks a világ legnagyobb anamorfózisának megalkotójaként még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. A világrekordról szóló igazolást július 6-án szombaton Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke vette át Lyonban.

« Rettentő büszkék vagyunk, hogy ezzel az alkotással fogadhatjuk a hétvégére érkező nagyszámú látogatót. A Renault Trucks Lyonban született, azóta is ebben a városban van a főhadiszállásunk, a lyoniak büszkék lehetnek a város iparára. Azt szeretnénk, hogy a közönség eredeti, szokatlan módon ismerkedjen és barátkozzon meg új teherautóinkkal » – nyilatkozta Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke.

Családi összejövetel
Nem is hagyták ki a látogatók a Renault Trucks által meghirdetett találkozót. « Eljöttünk a 8 és a 11 éves gyerekeimmel, hogy megnézzük a République úton kiállított teherautókat » – meséli Éric, aki Lyon harmadik kerületében lakik. « Ekkor fedeztük fel a téren megjelenített képeket, és teljesen lenyűgözött bennünket a varázslatos látvány. A gyerekek mindenáron meg akarták érteni, hogy is jöhettek létre ezek az érdekes háromdimenziós képek! »

A 4071 négyzetméteres anamorfózis számokban:

  • 10 kilométer öltés
  • 2,5 kilométer cipzár
  • Egy 50 Go-s fájl
  • 8 milliárd képpont

Jó tudni
Ez a világcsúcs a « Truck de ouf ! » (Micsoda őrültség !) néven meghirdetett esemény keretében született meg, amelyet a Renault Trucks Lyonban rendezett meg július 6-án és 7-én az új termékpaletta bevezetéséhez kapcsolódóan. A Bellecour főtéren a 3D-s aszfaltképek körül rengeteg program várta a kicsiket és a nagyokat.

A République úton a Renault Trucks az ipari járművek francia örökségének szentelt történeti áttekintésre invitálta az érdeklődőket. Ez a történet a Berliet emblematikus teherautója, az 1910-ből származó és mára műemlékké nyilvánított M típus egyetlen példányával kezdődött.

Az út két oldalán helyezték el azokat a korszakalkotó járműveket, amelyek hozzájárultak a kamionok és a közúti szállítás fejlődéséhez; képek hosszú sora idézte fel a Renault Trucks iparának és kereskedelmének történetét Berliétől napjainkig.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 286 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .