Befejeződött a Szigethalom és Szigetújfalu közötti útszakasz felújítása

Több mint egymilliárd forintot költöttek uniós forrásból a Csepeltől Ráckevén át Kiskunlacházáig húzódó mellékút nyolckilométeres szakaszának korszerűsítésére – közölte a hétfői átadást követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel.

Illusztráció
Illusztráció

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy az 5101-es úton – Szigethalom és Szigetújfalu között, illetve Tököl belterületén szükség szerint hat méterre szélesítették a burkolatot, megerősítették a pályaszerkezetet, s az elöregedett, valamint rossz állapotban lévő kopóréteget is vastagabbra cserélték.

A munkálatokra fordított összesen 1,2 milliárd forintból jutott öt buszmegálló pár szabványos kiépítésére, illetve a belterületi szakaszon a meglévő árkok tisztítására, a külterületen pedig a rossz állapotú, feltöltődött árokrendszer rendbetételére is. Az érintett útszakaszon a forgalomtechnikai jelzéseket is megújították – tette hozzá a szóvivő.

Az idén az Új Széchenyi Terv keretében országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból.

A közép-magyarországi régióban – Pest megyében – az év végéig összesen több mint 16 milliárd forint megítélt forrást használ fel a projektgazda Magyar Közút. Ebből az összegből nagyjából 82 kilométer út korszerűsítésére futja.

Forrás: MTI  (htm \ ez \ bhi)
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?