Hírek Márkahírek Renault Teszt

A Renault Trucks tovább folytatja új járműveinek fejlesztését a STEF-nél

A Renault Trucks rendkívül szigorú teszteknek vetette alá az új kínálatot, ezzel biztosítva a legjobb teljesítményeket és a kifogástalan megbízhatóságot. A teszteléseket 2012 óta ötven nemzetközi ügyfél bevonásával, valós üzemeltetési körülmények között végezték. Franciaországban a STEF hűtöttáru szállító vállalat helyi járműparkjába megérkezett az első Renault Trucks T Euro 6, amelyet jelenleg nagy sikerrel tesztelnek a vállalat sofőrei.

stef-renault_trucks_t_euro-6_2

Az új kínálat kialakításakor a Renault Trucks jelentős eszközöket vetett be annak érdekében, hogy ügyfeleinek maximálisan megbízható járműveket kínálhasson. A hatékony formatervvel készült, Euro 6 motorral felszerelt új modelleket hét éven át kemény teszteléseknek vetették alá: számítógépes szimuláció, tesztpados és tesztpályás próbák, közúti próbautak, aprólékos fejlesztések kiválasztott ügyfelek bevonásával, speciális és egyedi kialakítások… Mindezeknek köszönhetően mára az új kínálat teherautói készen állnak arra, hogy ünnepélyesen átadják őket, és teljesítsék a célt, amelyre létrehozták őket: segíteni az ügyfeleknek a költségek lefaragásában.

A fejlesztések azonban nem álltak le az új teherautók megjelenésével. A Renault Trucks ügyfelei bevonásával tovább folytatja a kínálat tökéletesítését, amelynek része a francia STEF vállalattal való együttműködés. A vállalat egy DTI 11 (Euro 6) motorral felszerelt Renault Trucks T 430 járművet kapott tesztelésre. A Renault Trucks célja, hogy az elkövetkező években azt a tapasztalatot és ismeretanyagot felhasználva fejlessze tovább a Renault Trucks T modellt, amelyre a STEF vállat tett szert a gazdaságos vezetés terén a járművek hétköznapi üzemeltetése során. A tesztelésre átadott járművet a STEF nantes-i központja kezdte el használni a friss, hűtött és mélyhűtött élelmiszeripari termékek mindenféle szállítmányozásához: célfuvarokhoz Loire-Atlantique megyében és a szomszédos megyékbe, illetve telephelyek közötti szállításokhoz.

Jean-Marc Bruère, a STEF szállítási ágazatának megbízott ügyvezető igazgatója: « A STEF figyelembe veszi a fenntartható fejlődést, és ezzel úttörő szerepet játszik. Az áruterítésnek szánt járműflottánk valamennyi modellje Euro 5 motorral készült, ezzel vállalatunk a piac jelenlegi mutatóihoz képest úgymond tiszta járműparkkal rendelkezik. Régi partnerünk, a Renault Trucks oldalán folytatott tesztelésekkel a STEF ismét remekül játssza ezt az úttörő szerepet az Euro 6 kötelezővé válása előtt.»

Jean-Philippe Rioux, aki a STEF szállítási ágazatán belül a Pays-de-la-Loire régió oktatási vezetője, hozzáfűzi: « A STEF számára fontos, hogy aktívan részt vegyen a Renault Trucks T modell kifejlesztésében. Több mint 2000 tesztkilométert tettünk meg vele, és már rögtön az elejétől kiváló tapasztalatokat szereztünk mind a vezetési komfort, mind az üzemeltetési költségek terén. A nyergesvontató a korábbinál rugalmasabb, precízebb és gondtalanabb vezetést tesz lehetővé. Igazi újdonság a jármű elektronikai rendszere (fedélzeti számítógép, a járműre és a vezetésre vonatkozó adatok), amely többek között az adatok rögzítését és későbbi lehívását is lehetővé teszi. A Renault Trucks az ergonómia és a biztonság terén is alapos munkát végzett. Az új kínálat könnyebben megközelíthető fülkéi rendkívül modernek, belül kényelmes és színvonalas munkakörnyezet várja a sofőrt. »

A STEF járműflottája: kiváló teljesítményekre képes, környezetbarát teherautók
A gazdaságos vezetésről szóló képzéssel összekapcsolt nyergesvontató-megújítási tervnek köszönhetően a STEF 2010 és 2012 között 3,6 százalékkal csökkentette üzemanyagfogyasztását.

A gazdaságos vezetésről szóló képzés valamennyi sofőr számára kötelező:

  • 2012: több mint 1000 sofőr vett részt az oktatáson
  • 30 oktató végzi folyamatosan a képzést

A STEF szállító vállalatról
A STEF a hűtöttáru-terítés specialistája Európában, tevékenysége az összes élelmiszeripari és hőmérséklet-érzékeny termék szállítására kiterjed. A vállalat küldetése, hogy garantálja a biztonságos kapcsolatot a termelési és az értékesítési láncok között. A STEF csoport a szállítás, az áruterítés és az információs rendszerek valamennyi területén járatos és ezeket ötvözi a szabályozott hőmérsékleten történő (-25°C / +18°C) professzionális áruszállítás éredekében. A csoport nyolc európai országban (Belgium, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc), valamint Tunéziában 14.500 munkatársat foglalkoztat. Technikai eszközei között 216 logisztikai központ és raktár, és több mint 4000 közúti járműszerelvény található, ezek fele a vállalat tulajdonában van. A STEF forgalma 2502,3 millió euró volt 2012-ben.

A Renault Trucksról
Az ipari teherautók piacán vezető szerepet játszó Renault Trucks a világ több mint 100 országában 1600 értékesítési és szervizponton érhető el. A vállalat égisze alatt 14.000 elkötelezett, lelkes és felkészült alkalmazott dolgozik. A Renault Trucks 2,7-től 60 tonnásig terjedő haszonjárműveket és ipari teherautókat tervez, gyárt és forgalmaz. Nap mint nap elkötelezetten kiáll a közúti fuvarozás társadalmi rangjának elismertetése mellett; hitvallása szerint ugyanis a társadalom működésképtelenné válna e nemes szakma nélkül.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 1009 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .