Hírek KamionStop Közlekedéssel kapcsolatos hírek Szervezetek hírei

Az MKFE kérésére a szakminiszter feloldotta a hétvégi kamionstopot

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kérésére a szakminiszter feloldotta a 2013. július 27-28-ra vonatkozó kamionstopot a hazai utakon. Ezen a hétvégén tehát korlátozás nélkül haladhatnak a 7,5 tonna össztömeg feletti nehéz-tehergépjárművek is. A kedvező döntést a rendkívüli kánikula és az érvényben lévő (III. fokozatú) hőségriadó indokolja. A gépkocsivezetőknek így nem kell a forró fülkében az útmenti parkolókban vesztegelniük.

MKFE-kor-logoAz MKFE a hét derekán levélben fordult dr. Völner Pál államtitkár úron keresztül Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter asszonyhoz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékesei egyúttal külön kiemelik a balesetek megelőzésének fontosságát: mivel a Forma-1 Magyar Nagydíj idén éppen ezen a hétvégén lesz, a szakemberek kérik, hogy a tehergépjárművek vezetői kellő óvatossággal közlekedjenek főként az M3-as autópálya Hungaroringhez közeli szakaszán. A versenyt záró díjátadás után (17:00 óra tájban) a nézők ugyanis egyszerre indulnak haza személygépjárműveikkel, és eleve nagy torlódás várható.

Egyesületünk hozzáteszi: szintén kiemelt figyelmet kell fordítani a balesetek megelőzésére a Balatonhoz közeli útszakaszokon, elsősorban az M7-es autópályán, ahol vasárnap a késődélutáni órákban csúcsosodik a személygépkocsi-forgalom (Budapest felé), hiszen a nagy melegben ekkor indulnak útnak mindazok, akik a víz mellett keresnek felüdülést a nagy hőségben.

Magyarországon a hőségriadó önmagában még nem jelentené automatikusan a kamionstop feloldását, mivel a közlekedési korlátozás felfüggesztéséről csak a nemzeti fejlesztési miniszter dönthet. Ez valósult meg az előttünk álló, július 27-28-i hétvégére vonatkozóan, így a tehergépkocsik üzembentartóinak most nem kell tekintettel lenniük Magyarországon a korlátozásra, mely hűvösebb idő esetén amúgy szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig tartott volna.

A közlemény az alábbi linken olvasható:
http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infrastrukturaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/elmarad-a-kamionstop-az-ev-legmelegebb-hetvegejen

Forrás: www.mkfe.hu – A SZOLGÁLTATÓ ÉRDEKVÉDELEM
.

(Ezt a cikket 256 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .